2. kolo
15.08.2010 17:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Caen těžký los na úvod nevadí, porazilo i Lyon

Fantastický začátek sezóny prožívá nováček ligy z Caen. Poté, co naposledy vyhrál na půdě obhájce titulu Marseille 2:1, si doma dokázal poradit i s loni druhým celkem tabulky z Lyonu. Ten má naopak jako favorit na kontě pouhý jeden bod. Po poločase byl stav 2:2, jenže po vyloučení Reveillereho OL nedokázal nerozhodný výsledek udržet a podlehl o gól.

První pětadvacetiminutovka byla hodně divoká. Už ve druhé minutě znamenala Toulalanova chyba první branku utkání. Yatabaré pak vyslal do šance El Arabiho, jenž překonal hostujícího gólmana Llorise. Hosté však záhy vyrovnali, čtyři minuty nato usměrnil Briandův centr k bližší tyči Gomis.

V 16. minutě se ovšem skóre přelilo zase na stranu Caen. Mollo unikl po levé straně, jeho pas sice minul El Arabiho, ale dostal se k Yatabarému, který šajtlí z vápna zamířil za záda Llorise podruhé. Jenže Lyonu se znovu podařilo rychle srovnat. Ve 23. minutě Gomis i přes podezření z ofsajdu dorazil do branky nepovedený pokus spoluhráče Michela Bastose.

Dalším klíčovým milníkem první půle byla červená karta, kterou obdržel Reveillere. Ve 45. minutě sestřelil nevybíravým způsobem Molla a po druhé žluté kartě se už na hřišti logicky neobjevil. Ve druhé půli sice Lyon držel míč na kopačkách, ale byl to nováček z Caen, který si tvořil šanci za druhou.

Lloris musel likvidovat dělovku Tafforeaua a potom také vyrážel mimo střelu Marcqa. Na druhé straně sklepl Briand míč hlavou pro Pjaniče, jenž ovšem zamířil mimo tři tyče. Domácí nakonec urvali všechny body na svou stranu v 77. minutě. Mollova rána z přímého kopu přeletěla zeď, balón skončil u N'Diayeho, jenž si dobře zpracoval a v pohodě a hlavně přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
lojzah

Pane redaktore, Caen, nikoliv Cean! Kdybyto balo jednou, hodnotil bych to jako překlep. Ale když je to víckrát, musím to hodnotit jako neznalost!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele