22. kolo
05.02.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - FC Lorient 0:2

Lorientský forvard Kevin Gameiro navázal na svůj poslední zápas, zásluhou jehož dvou gólů skolil Brest, a jeho další trefa nyní pomohla porazit venku trápící se Caen. To naopak nezopakovalo svůj výkon z posledního kola proti Auxerre (vítězství 2:0) a proti svému soupeři nyní tahalo za kratší špagát. Lorient zaslouženě vyhrál 2:0.

Hostující mužstvo předvedlo ve 22. minutě povedenou akci, na jejímž konci stal úspěšný střelec Amalfitano. Sosa byl hezky uvolněn na levé straně, následným centrem našel svého spoluhráče, který hlavou usměrnil míč za záda domácího gólmana Thébauxe. Caen mohlo naopak o tři minuty později vyrovnat z prakticky totožné šance.

Hamouma nacentroval zprava na Seubeho, jenž vypálil z první, ale zamířil pouze vedle brány. Gameiro nejprve nebyl tolik na očích, ostřílený kanonýr vystrčil růžky až ve 37. minutě. Diarra na něj vyslal pas, Gameiro si ho parádně zpracoval a vypálil směrem na Thébauxe, ten se tentokráte mezi třemi tyčemi činil a z klobouku vytáhl fantastický zákrok.

Lorient i po obrátce hrál svou hru a i nadále z ní dost těžil. Gameiro ukradl míč nepozornému protihráči Lecaovi jako dítěti lízátko a pelášil sám proti Thébauxovi, nakonec však jeho svatyni netrefil. Na druhé straně dost zahrozil Deroin, jenž se snažil o vstřelení branky z přímého kopu a jen o píď do brány nezamířil.

Poté našel Amalfitanův centr hlavu Sosy, toho ale zase vychytal skvělý Thébaux. Les Merlus nakonec potvrdili zisk tří bodů v 86. minutě. Amalfitano až moc snadno prošel domácí obranou, takže mu následně stačilo jen přihrát Gameirovi, který se v zakončení nezmýlil. V nastaveném čase mohl se skóre udělat něco i střídající Sunu.

Devatenáctiletý mladík z tožskými kořeny je na hostování v Lorientu z londýnského Arsenalu, a ačkoli na hřišti pobyl prakticky jen nějaké tři minuty, díky kterým si odbyl debut ve svém novém klubu, byl to on, kdo nechal svou střelou z levé strany vápna gólmana Thébauxe v utkání naposledy zapotit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele