26. kolo
05.03.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Caen díky brance El Arabiho porazilo Saint-Étienne

V nastaveném čase rozhodl o výhře Caen nad trápícím se Saint-Étienne kanonýr Youssef El Arabi. Zeleno.bílí tak prohráli již čtvrté utkání v řadě.

Nejen, že ASSE prohrálo v lize již počtvrté v řadě, během těchto čtyř duelů se navíc prosadilo pouze dvakrát. V tabulce tak kleslo hned o tři příčky, nyní uzavírá první desítku prvoligových celků. Naopak Caen navázalo na solidní výkon proti Monaku a po remíze 2:2 si vylepšilo náladu těsným vítězstvím. V lize neprohrálo již čtyřikrát v řadě, přesto nadále zůstává na čtrnácté pozici, ze které má šestibodový náskok na sestupové pozice.

Saint-Étienne mělo první vyloženou šanci zápasu, již v osmé minutě velice nebezpečně střílel mladý Josuha Guilavogui. Tomu do šance nacentroval Bakary Sako, nicméně Guilavogui z první míč netrefil podle svých představ a balon odskotačil vedle branky. Uplynulo dalších třicet minut, když konečně přišel první střelecký pokus domácího celku. Samou Yatabaré ale z patnácti metrů tři tyče přestřelil.

Tato úvodní šance ale předznamenala veliký tlak Caen, který záhy přišel. Centr Gregoryho Lecy dokázal zpracovat Benjamin Morel a záložník domácího výběru napálil míč z první na branku. Jeho famózní střele chybělo málo - pouze pár centimetrů a gól kola by byl jistý. Místo toho se ale balon zastavil na břevně.

A branková konstrukce se ještě před koncem prvního poločase rozezvučela podruhé. Yatabaré tentokrát svým centrem oslovil El Arabiho, který ale svou hlavičkou orazítkoval znovu pouze horní tyč.

V 53. minutě zahrozili pro změnu hostující fotbalisté, konkrétně talentovaný Emmanuel Riviere. Jeho volej ale skončil vedle. Na druhé straně pálil mimo zase Leca, jenž se do zakončení dostal po přímém kopu z kopaček Yohana Molla. A Mollo byl v centru dění i o několik okamžiků později - to když šikovně rozehrál rohový kop a málem donutit hostujícího obránce Bayala Salla ke vstřelení vlastní branky. Výborným zákrokem ale zasáhl brankář Jérémie Janot, jenž míč vyškrábl mimo.

Standardní situace z kopaček Yohana Molla ale nadále strašily hostující tým. Jeho rohový kop osm minut před koncem utkání skončil dalším pokusem proti jedné z tyček - tentokrát Kandia Traoré svou hlavičkou nastřelil tyčku.

A když se již schylovalo k dalšímu nerozhodnému výsledku v sobotním hracím dni, dokázal Mollo své umění i mimo standardní situace, když pěkně přenechal míč El Arabimu a ten již zabijácky zakončil. Svým třináctým gólem v této sezoně dal svému týmu vedení 1:0, které již Caen poslední sekundy udrželo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele