5. kolo
11.09.2010 21:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Rozehnal byl u první výhry Lille v sezóně, Dogy vyhráli v Lens 4:1

Po čtyřzápasové šňůře remíz se fotbalistům Lille konečně podařilo naplno bodovat. O to cennější jsou tři body, když se dokáže vyhrát v derby. A konečný výsledek 4:1 pro hosty rázně naznačuje, že Lens bylo v zápase jasně horším týmem. Popravdě řečeno, nebylo. Druhý poločas hrál o devíti, což už je sama o sobě krutá zkouška, a poslední tři branky padly až v poslední desetiminutovce.

Dalo by se ovšem říci, že domácí si utkání pokazili sami. Hlavní rozhodčí udělil Roudetovi a Jemaaovi dvě úplně zbytečné červené karty a ti dva oslabili své mužstvo do velice choulostivého počtu. Určitě se Lens nezapře bojovnost, vždyť i bez dvou hráčů se mu podařilo srovnat na 1:1. Na druhou stranu pak byla jen otázka času, kdy se ofenzivní mašina z Lille rozjede na plné obrátky.

Lille se ujalo vedení ve 22. minutě. Cabaye našel ve volném prostoru Gervinha a ten sám před gólmanem Runjem nezaváhal. Dalším milníkem první půle pak byla doba o dvacet minut později, kdy se z ruky hlavního rozhodčího Tonyho Chaprona červenalo. Domácí Roudet zřejmě řekl několik nevybíravých slov směrem k muži v modrém rozhodcovském dresu poté, co mu odpískal hraní rukou, a ten bez milosti poslal protestujícího hráče do kabin.

A ještě hůře bylo Lens těsně po přestávce. Jemaa započal slovní přestřelku a druhá žlutá karta mu předurčila odchod za spoluhráčem Roudetem. Tohle vypadalo pro domácí hodně zle. V devíti prohrávat o branku zajisté nebylo vůbec nic jednoduchého. Avšak Racing Club i ve velkém oslabení bojoval.

Už třeba i Maoulida hodně ohrozil hostujícího brankáře Landreaua, nakonec se však Lens dočkalo překvapivé branky v 61. minutě. Na rychle rozehraný rohový kop si na vzdálenější tyči naskočil nejvýše hlavou Boukari a rázem bylo srovnáno. Tohle byl pro Dogy z Lille určitě velký šok, aby mu soupeř i v devíti vsítil gól.

Skoro dvacet minut se dokázali domácí bránit ofenzivním nájezdům. Až v 79. minutě nakonec velmi smolně kapitulovali. Runje sice dokázal dělovku Cabayeho zkrotit, co to dalo, jenže k odraženému balónu se dostal Frau, který v pádu a s pomocí tyče doslova a dopísmene dotlačil míč za brankovou čáru.

Tohle inkasování poslalo domácí do kolen, za dvě minuty totiž obdrželi i třetí branku. Obraniak hlavičku do sítě neusměrnil, ale s dorážkou včas přispěchal Frau, jenž vstřelil svou druhou branku v zápase. Poslední tečku udělal za výsledkem Gervinho, který hlavou překonal Runjeho po centru od Debuchyho.

Dodejme, že debut v novém dresu Lille si odbyl český obránce David Rozhenal, který odehrál celý zápas. V sestavě nastoupil na pozici stopera hned vedle francouzského reprezentanta Adila Ramiho a nevedl si na začátek vůbec špatně.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

David do repre!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele