16. kolo
05.12.2010 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

Paris Saint-Germain je i nadále ve výtečné formě a sbírá jeden skvělý výsledek za druhým. Tentokráte na jeho výkon nestačil Brest, který v Parku princů zaslouženě podlehl 1:3. Domácí mimochodem z posledních devatenácti zápasů prohráli jen jednou a díky dnešní výhře se v tabulce posunuli na druhé místo. Jen o bod před ním je vedoucí Lille.

Bylo vidět, že jsou Pařížané po poslední výhře 4:2 v Evropské lize nad FC Sevillou pořádně nažhaveni. Už od úvodních minut hráli neskutečně uvolněně, dařila se jim kombinace a rovněž si začali tvořit hodně slibné gólové šance. Možná mohlo trošku zamrzet, když Nene rozehrál další ze svých skvělých rohových kopů a balón poslal na hlavu Bodmera, že střela skončila už ve 3. minutě jenom na tyčce.

Jenže o pár chvilek později se už domácí branky dočkali. Centr zprava od Giulyho mířící na Hoaraua stačil odvrátit pryč z vápna hostující obránce Apanga, jenže pouze k Nenemu, který zamířil přesně k levé tyči Elanaovy brány. A PSG pokračovalo v aktivní hře i nadále. Hoarau hlavičkoval těsně vedle, Elana pak s vypětím všech sil vytěsnil další střelecký pokus Neneho.

I ve druhém dějství se Brest s balónem příliš nepomazlil. Většinu hry mělo pod kontrolou PSG, které chtělo pojistit vedení dalším gólem. Pokoušel se o to Chantome, jenž vyslal technickou střelu, Elana se však mezi třemi tyčemi zaskočit nenechal. V 53. minutě se také o skórování pokoušel Hoarau, jenže centr zleva od Neneho ve skluzu a z těžké pozice do brány neusměrnil.

A ihned na druhé straně se soupeř trefil vlastně z jediné příležitosti, kterou si do té doby vytvořil. Lesoimier zleva přihrál za sebe za vápno na Rouxe, jenž z první krásně zamířil k levé tyči. O dvě minuty později pálil Roux znovu, jenže jeho dělovka tentokráte přeletěla břevno. A od té doby zase útočili pouze a jedině domácí.

V 59. minutě znovu vedli o branku. Giuly zatáhl míč pěkně na pravou stranu, nacentroval na bližší tyč na Bodmera, který v krkolomné pozici nastavil nohu a akrobaticky ve skluzu překonal Elanau. V 70. minutě ještě mohl Roux podruhé vyrovnat, jeho přízemní ránu ale jednoruč vykryl domácí brankář Edel.

Nakonec tři body pojistil třináct minut před koncem skvěle hrající Giuly. Ceará poslal pas do středu hřiště, tam Hoarau sklepl svým obvyklým způsobem míč pro nabíhajícího Giulyho, jemuž stačilo jen zamířit a šajtlí rozvlnit síť. O korigování stavu se ještě v 86. minutě mohl postarat Roux nebo Apanga, jenže prvně jmenovaného vychytal Edel a druhý branku netrefil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com, sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele