27. kolo
13.03.2011 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

PSG ztratilo vedení s Montpellierem a šance na titul se mu vzdaluje

Fotbalisté PSG zahodili možnost dotáhnout se na čelo tabulky a po remíze 2:2 s Montpellierem ztrácí na vedoucí Lille již sedm bodů. Domácí přitom vedli po třinácti minutách hry o dvě branky. Jenže v týmu hostí se zaskvěl Olivier Giroud, jenž dvěma brankami ze druhého poločasu korigoval. A to HSC hrál od 49. minuty o deseti!

Pařížané začali přímo famózně. Už v 11. minutě unikl po levé straně Nene, poslal centr do vápna, kde hlavičkoval Hoarau. Ač si hostující brankář Jourdren šáhl na míč, ve skórování domácímu útočníkovi nakonec nezabránil. A o tři minuty později to bylo již o dvě branky, tentokráte se s pomocí teče obránce Yangy M'Biwy trefil Melvüt Erdinc.

Giuly hezky ukradl míč ve středu hřiště a po narážečce spěchal po pravé straně. Následně v malém vápně našel Melvüta, který se patičkou snažil dorazit balón do brány. Nakonec poslední do míče trknul právě Yanga M'Biwa, jemuž byl nakonec připsán vlastní gól. PSG od té doby hrálo v naprosté pohodě a nic nenasvědčovalo žádnému špatnému scénáři.

MHSC mohl snížit ledatak Marveauxem, avšak ten ve 23. minutě střílel hodně nad. O pět minut později se dral do šance Belhanda, až na poslední chvíli mu odkopl míč ve skluzu Armand. Pár chvil na to vykvrdlal Melvüt Erdinc beka Yanga M'Biwu, ovšem levačkou trefil jen boční síť.

Z následného rohového kopu, který zahrál Nene, prodloužil Melvüt Erdinc za sebe na Giulyho. Ten mohl pálit do prázdné brány, jelikož Jourdren operoval na druhé straně, jenže zkušený francouzský záložník jen trestuhodně přestřelil. Šest minut před koncem uvolnil hostující Utaka patičkou Belhandu, jehož pokus musel vyrážet na roh až gólman Edel.

Jenže zatímco do úvodního dějství vstoupili pařížští borci jako uragán, to druhé se jim vůbec nepovedlo. Už ve 47. minutě Belhanda našel centrem zleva Girouda, který hlavou poslal míč za záda Edela. Za dvě minuty se však situace svěřencům kouče Reného Girarda zkomplikovala. Hráli totiž o deseti.

Po druhé žluté kartě byl vyloučen Cyril Jeunechamp. Avšak Montpellieru to vlastně ani neuškodilo. Ba naopak! Domácí obrana byl pod neustálým tlakem. V 53. minutě musel Edel zasahovat proti střele Belhandy z přímého kopu, o tři minuty později se do vápna prodíral nebezpečně Utaka, ale pálil slabě, takže Edel v pohodě kryl.

V 59. minutě se hosté dočkali za svou aktivitu zasloužené odměny. Edel vyrazil centr z rohového kopu, míč se však dostal na nohu Pitaua, jenž z první nahrál Girourdovi. Ten se hezky otočil a levačkou zamířil přesně k tyči. Ihned na to mohl po centru Giulyho navrátit vedení Hoarau, ale slabou hlavičku kryl Jourdren.

Ve zbývajících minutách se toho příliš neudálo. Nene poslal svou ránu z přímého kopu vedle brány, na druhé straně v 75. minutě nedosáhl na standardku Belhandy jen o píď Giroud. Až v nastaveném čase PSG soupeře dost zatlačilo. Největší šanci si vytvořil hlavou Sakho, jehož zmatený Jourdren, který navíc seděl na zemi, vychytal s obrovským štěstím.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

obe muzstva daji gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele