28. kolo
20.03.2011 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Marseille zvládla derby s Paříží lépe a na rivala má již náskok šesti bodů

V pořadí 72. ligové Le Classique vyšlo lépe domácím borcům z Marseille, která svého soka skolila 2:1. V tabulce se tak posunula na druhé místo čtyři body za vedoucí Lille a stále může pomýšlet na obhajobu titulu. PSG naopak zůstává páté, zisk prvenství v Ligue 1 se pro něj po této prohře zřejmě stává již nesplnitelným úkolem.

Domácí se ujali vedení již po čtvrthodině hry. Jallet dvacet metrů před bránou fauloval Valbuenu a sudí Bré nařídil rozehrání přímého kopu. Heinze se pak rozeběhl ze dvou kroků a levačkou zamířil přesně k levé tyči. Brankář Coupet, kterého trenér Antoine Kombouaré nasadil místo jedničky Edela, se za střelou jenom ohlédl.

O pět minut později poslal Taiwo dlouhý pas zleva na Gignace, který napálil míč z první, zamířil ovšem jenom nad bránu. Poté se Gignac vžil do role nahrávače a centrem našel Rémyho, ani v této situaci ale Coupet nemusel zasahovat, jelikož marseillský forvard hlavou mířil mimo.

Ve 27. minutě s hostům podařilo srovnat. Jallet z pravé strany překopl vápno a na jeho druhé straně operoval Nene. Ten stačil z úhlu vystřelit, k jeho smůle ale balón orazítkoval jen tyčku. Naštěstí pro PSG přispěchal s pohotovou dorážkou Chantome. O osm minut později ovšem OM opět vedl.

Gignac nacentroval do běhu na Ayewa, který hlavou usměrnil míč za záda Coupeta. Pět minut před pauzou naopak spálil obrovskou tutovku Nene. Diawara velmi mizerně rozehrál a přihrávky se zmocnil brazilský záložník. Nene měl k dispozici luxusní prostor, k tomu nabíhající spoluhráče, jenže jeho konečný padáček přes gólmana Mandandu skončil trestuhodně jen v zámezí.

Ve druhé půli Pařížané drželi více míč na kopačkách, pořádně ohrozit bránu soupeře se jim ale nedařilo. V 57. minutě Chantome zprava nahrál na bližší tyč Hoarauovi, jenž z blízkosti napálil pouze nohy Mandandy. V 65. minutě vyzkoušel štěstí z dálky Jallet, jenže rána skončila jen na tribunách.

O dvě minuty později pak přetlačil Gignac svého strážce Sakha a obral ho o míč, následně však střílel pouze nad břevno. Taiwo zamířil z přímého kopu jen mimo, v 78. minutě netrefil prostor mezi třemi tyčemi Lucho González, kterého krásně uvolnil Cheyrou, pár okamžiků na to Rémy po sólu rovněž nemířil přesně.

Pařížané měli největší možnost na vyrovnání osm minut před koncem, po krásné kombinaci však Giuly po zemi trefil jen reklamy za bránou Mandandy. Marseille si tři body pohlídala až do konečného hvizdu, a oplatila tak svému největšímu rivalovi podzimní porážku do puntíku. V Parku princů se PSG na začátku listopadu loňského roku radovalo také z výhry 2:1.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
onze

Kamaráde, to by bolo SUPER keby si mal pravdu ! PSG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele