18. kolo
19.12.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 1:1

Lyon měl při odložení zápasu vedoucího Lille možnost jít do čela tabulky Ligue 1, ve šlágru kola ale "jen" remizoval na hřišti Marseille 1:1. Utkání příliš vzruchu a gólových příležitostí nenabídlo, konečná dělba bodů se dá označit za spravedlivou.

Domácí tým vstoupil do utkání lépe a logicky měl i první příležitost, když zpoza vápna vypálil Ayew a přinutil Llorise k pohotovému zákroku. Strážce hostujících tyčí pak musel bleskově reagovat zhruba po čtvrthodině, kdy jeho kvality po přihrávce Lucha otestoval Cheyrou. Marseille měla znatelně navrch a obrana Lyonu nepůsobila nejjistějším dojmem, zhruba v půlce prvního dějství se ale hosté dostali do hry.

Nejprve se do vápna probil Gomis a mohl přihrávkou pod sebe vybídnout ke skórování Makouna, situaci ale nevyhodnotil zrovna ideálně. Ve 31. minutě ale už l’OL vedlo, když po rychlém kontru poslal míč do vápna Bastos, výborně hrající Makoun přepustil balon Lisandrovi a ten levačkou poslal svůj tým do vedení - 0:1. Lyon měl najedou výrazně navrch a druhou branku mohl přidat Bastos, pozemi ale mířil vedle branky hájené Stevem Mandandou.

Marseille po obrátce vyrukovala se zvýšenou aktivitou a úsilím směrem dopředu a hned po šesti minutách druhé půle byla odměněna. Hostující obrana nedokázala odvrátit míč do bezpečí, Cheyrou ho tak poslal na bránu a ve vápně se toulající Valbuena jej ztečoval mimo Llorisův dosah - 1:1. Domácí celek získával na jistotě, zpět na zem ho ale mohli poslat Gonalons nebo Gomis, ránu prve jmenovaného však zneškodnil Mandanda a druhý neměl seřízená mířidla.

Stade Vélodrome málem vybuchlo nadšením čtvrt hodiny před koncem, to zneklidňující prvek v hostující defenzivě Diakhaté vyslal do úniku soupeřova útočníka Gignace, který vyběhnuvšího Llorise sice dokázal přelobovat, mezi tři tyče se ale netrefil. V závěrečných minutách se dění na hřišti rozvířilo a hrálo se nahoru - dolů, pokus střídajícího Brandaa na jedné a snažení Brianda na druhé straně už ale změnu stavu nepřinesly a po závěrečném hvizdu výborného sudího Turpina se oba celky musely spokojit s bodem.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
klvana

2:3 (Lisandro, Gomis, Bastos)

Reagovat
Langi

ty díry v obraně mě děsí...Reveillere a Toulalan budou hodně chybět...a vůbec nemám tucha kdo bude hrát s Lovrenem na stoperu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0...Valbuena, Rémy !! ALLEZ L'OM ♥

Reagovat
juninho8

tak obrana lyonu asi nebude nejak extra nepriepustna a preto musi zabrat utok......tiez by ma zaujimalo ako to vyriesi puel z druhym stoperom...uvidime a dufam ze aspon remizku si odnesieme...ale inak by mohlo byt aj takych 1:3

Reagovat
klvana

Měním názor - Lisandro dá hattrick.

Reagovat
Langi

uff...ještě že sudí odpískal offside

Reagovat
Langi

Lisandro

Reagovat
juninho8

a co sa stalo???mi vyhodilo ze vyhrava marseille a potom pozrem neskor a uz vyhraval lyon 1:0

Reagovat
Langi

Gingnac vystřelil a dal gol, ale rozhodčí ho neznal protože Remy stál v offsidu a vypadalo to že míč ještě tečoval..proto pomezní odmával offside...a ted už je to 1:1

Reagovat
Langi

neuznal

Reagovat
Langi

ten Claude musí bejt vážně zoufalej když už tam cpe i Delgada

Reagovat
Langi

asi zasloužená remíza každej bod z venku se počitá, ale s takovouhle nás Real vyklepne

Reagovat
juninho8

bod s marseille si myslim dobry....na celo nestracame vela takze pohoda....a na real uz hadam bude mensia marodka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele