26. kolo
06.03.2011 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Lille OSC 1:2

Dogy z Lille dokázali venku porazit obhájce titulu Olympique Marseille 2:1 a jsou zpátky na čele tabulky díky lepšímu skóre než druhé Rennes. Mezi těmito dvěma celky a ostatními týmy je mimochodem v tabulce rozdíl čtyř bodů. Hostům zařídil výhru až v poslední minutě utkání střídají Pierre-Alain Frau, který na hřiště vběhl v 84. minutě.

Eden Hazard, jenž tento víkend stvrdil s Lille novou smlouvu až do roku 2015, oslavil své prodloužení v tomto klubu gólem do sítě slavné Marseille už v 10. minutě utkání. Balmont přihrál do středu hřiště mladému belgickému záložníkovi, který se napřáhl a parádně z pětadvaceti metrů vymetl pavouky v šibenici.

Balmont byl v akci i ve 24. minutě, to když si jeho centr našel spoluhráče Sowa, který následně zakončoval jen těsně nad bránu. Po půlhodině hry hostující Béria uvolnil Gervinha, jenž měl dobrou pozici ke skórování, avšak napálil pouze stojícího beka Diawaru.

Před přestávkou se k zakončení po přihrávce od Lucha Gonzáleze dostal Mbia, ale z vápna střílel vedle. Hráči ovšem do kabin ještě neodcházeli, Lille si totiž zásluhou chyby domácího Heinzeho vypracovalo ještě jednu příležitost a Gervinho se najednou ocitl sám před Mandandou, jenže útočník Pobřeží slonoviny šancí pohrdl a marseillský brankář ho dokázal vychytat.

Do druhé půle vstoupili borci Marseille určitě lépe než do té první. Gignac prodloužil Cheyroův centr hlavou na Diawaru, který se snažil vypálit z první. Bohužel pro domácí dokázal jeho pokus zablokovat obránce Rami. Ve druhou branku utkání vyústila až situace z 60. minuty.

Cabaye mizerně odvrátil centr Gignace, takže se k míči dostal Rémy a ten již jeho hrubku potrestal. V 68. minutě mohl Cabaye napravit, co spáchal, měl ale dnes prostě smůlu, po rohovém kopu zamířil do tyčky. Nakonec strhnul vítězství na stranu Lille Frau, který usměrnil za záda Mandandy centr od Emersona.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

šlágr víkendu v Evropě...skončí to remízou 1:1

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krááásně

Reagovat
smazaný uživatel

posledni zapas na ticketu, mel sem vsazenou remizu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele