3. kolo
21.08.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Marseille konečně vyhrála. Porazila 2:0 Lorient

Konečně body, mohli si oddychnout všichni příznivci Marseille. Obhájce trofeje až do této chvíle paběrkoval, ve třetím kole ale svou smůlu prolomil a o dvě branky porazil trápící se Lorient. Branky vstřelili - nepříliš překvapivě - dva obránci. Nejprve se prosadil Heinze, poté Taiwo.

Marseille nezačala sezonu vůbec dobře. V úvodním zápase podlehla Caen, následně nestačila ani na Valenciennes. Navíc ji sužovaly problémy s útočníky. To by měl brzy vyřešit příchod Andrého-Pierra Gignaca, jenž by měl k obhájce mistrovského titulu dorazit za 18 milionů eur z Toulouse. Přestup Rémyho se komplikuje kvůli srdečnímu problému.

Ani bez těchto útočných hvězd ale neměla Marseille se skórováním příliš problémů. Již v šesté minutě se totiž prosadil argentinský obránce Gabriel Heinze. Brankář Cappone si sice poradil se střelou Lucha Gonzáleze, dokonce zneškodnil i hlavičku Ayewa. Na dorážku Heinzeho již byl ale krátký - 1:0.

Lorient ale nechtěl zůstat pozadu a dal se rovněž do útočení. Arnold Mvuemba ale pálil mimo. Následně Fabien Robert vyslal Gameira do samostatného úniku, mladý kanonýr se ale zatím neradoval. Nohou mu míč vypíchl brankář Mandanda.

Z kraje druhé půle se musel Mandanda činit znovu. Gameirův točený pokus vyrazil s větší námahou na roh. Cappone poté udržel naděje oranžových nad vodou, když pěkným zákrokem zamezil ve skórování Taiwovi. Jeho pěkná střela z dálky měla gólové parametry.

Nigerijský obránce se ale poté své branky přeci jenom dočkal. Po rohovém kopu Lucho Gonzáleze k němu propadl míč a on si nedělal žádné starosti, míč jednoduše napálil do sítě - 2:0.

Domácí měli ještě jednu šanci, Ayewova hlavička ale zamířila nad branku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele