5. kolo
12.09.2010 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 2:2

Obhájce titulu z Marseille zůstává po pěti kolech pouze jedna výhra na kontě. Doma nedokázala porazit Monako, které v utkání dvakrát vedlo a bod domácí zachraňovali díky vlastní brance hostujícího Adriana. A to OM hrál prakticky v nejsilnější možné sestavě. Vrátil se do ní stoper M'Bia a od začátku si poprvé zahrála také nová posila z Toulouse útočník Gignac.

Hosté vstřelili první branku utkání v 15. minutě. Aubameyang se za vápnem pokusil vypálit, nicméně střelu mu zablokoval jeden z marseillských obránců. Ke smůle domácích se však balón odrazil na levou stranu k Niculaemu, jenž těžkou střelu levačkou zvládl a podél Mandandy skóroval.

Opravdu mnohokrát měl nabito Valbuena, po jehož ranách se sice Ruffier tolik nezapotil, avšak zaměstnán domácím záložníkem byl minimálně čtyřikrát. Ve velké příležitosti se pak ocitl Cheyrou, kterého našel ve vápně zprava centrem Lucho González, francouzská záložník nikým moc neobtěžován ale hlavičkoval těsně nad bránu.

Ve 42. minutě bylo vyrovnáno a gólu se dočkal zaslouženě velmi aktivní Valbuena. Standardka Lucha Gonzaleze přes jedno sklepnutí doputovala na pravou stranu vápna, kam se v plné rychlosti rozeběhl Valbuena a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Zároveň se trefil parádně přesně do šibenice. Nádherná branka!

OM bylo ve druhé půli o něco lepším týmem. Reflexivní zákroky Ruffiera prověřil svým střeleckým pokusem Cheyrou, Aubameyang z protiútoku napálil jen boční síť. V 79. minutě se však Monako dostalo podruhé do vedení. Aubameyang založil brejk, přihrál do středu hřiště a zároveň do běhu Parkovi, ten si poradil s M'Biou a pod Mandandou procpal míč až za brankovou čáru.

Za pár chvil ale bylo zase srovnáno a tenhle konečný výsledek se během zbývajících deseti minut nezměnil. Oním smutným mužem na trávníku se stal pro Monako Pereira Da Silva Adriano. Gignac z první nahrál Valbuenovi, který nalevo hledal úplně volného Brandaa, do přihrávky se sice včas vložil Adriano, jenže balón usměrnil přímo do vlastní sítě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:4

Reagovat
Mircu5

1:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4 útočníci v ZS u Monaca ? Rád bych viděl jejich rozestavení :)

Reagovat
smazaný uživatel

GOL NEDAL BENOIT CHEYROU, ale Mathieau Valbuena a to prenadhernym volejem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele