33. kolo
01.05.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AJ Auxerre 1:1

Marseille nepotvrdila skvělou formu a bilanci pěti výher z posledních šesti ligových zápasů a doma pouze remizovala s Auxerre 1:1. Pro hosty, kteří byli po celou dobu jasně horším týmem, má bod v boji o záchranu cenu zlata. OM naopak zahodilo šanci dostat se zpátky do čela a je druhé, jelikož vedoucí Lille v sobotu zdolalo 5:0 Arles-Avignon.

Domácí si první půli doslova podmanili. Kdyby proměnili několik tutovek, které si vytvořili, mohlo být o utkání dávno rozhodnuto. Jenže Marseille tentokráte zradila koncovka. Přitom ve středeční dohrávce nasázela Nice hned čtyři branky. Nejprve vyslal ve 13. minutě parádní střelu J. Ayew, avšak fantastickým zákrokem se proti němu vytasil gólman Sorin, jenž stačil konečky prstů vyrazit míč alespoň na tyčku.

Rozhodčí Piccirillo mohl pár vteřin na to v klidu odpískat pokutový kop, A. Ayew atakoval ve vápně Hengbarta, jenž si pod tlakem ze strany ghanského útočníka šáhl na míč rukou. Ve 21. minutě pálil dobře ze střední vzdálenosti J. Ayew, Sorin měl jinak opravdu velké problémy, aby balón neskončil za brankovou čárou.

Sorin se jinak skvělým způsobem vyznamenal i po půlhodině hry. To Cheyrou našel centrem Lucha Gonzáleze, balancujícího na hranici ofsajdu, ten si nikým nehlídaný hezky zpracoval a z voleje vypálil směrem na bránu, zase však gólu zabránily rukavice hostujícího brankáře. OM se nakonec radovalo z branky až po obrátce.

V 56. minutě přeletěl centr z levé strany od A. Ayewa až k Valbuenovi, jenž konečně našel recept na výtečného Sorina a poslal svou střelu přesně k tyči. Čtyři minuty na to zase A. Ayew dodal kolmici na Cheyroua, který ovšem auxerrského mága překonat nedokázal. Neproměňování šancí se nakonec Marseille šeredně vymstilo.

AJA udeřilo z ničeho nic v 77. minutě. Dlouhý nakopnutý pas do volného prostoru si našel Junga, toho už obránce Heinze nestihl, a Korejec krkolomným způsobem dotlačil míč šťastně do sítě. Vrátit vedení ještě mohl Gignac, jenže ten svou hlavičku po rohovém kopu Valbueny usměrnil jenom mimo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

BOMBA, záchrana se přibližuje!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele