17. kolo
12.12.2010 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 2:0

Olympique Lyon doma bez větších problémů skolil velmi špatně hrající Toulouse díky trefám Lisandra Lópeze z 5. minuty a Bafetimbiho Gomise z 35. minuty 2:0 a v tabulce se posunul na třetí místo za druhé PSG a první Lille. Hosté by se měli za svůj výkon na Stade Gerland stydět, v zápase si toho vytvořili šeredně málo.

Domácí nemuseli předvést výkon hodný světového fotbalu. Toulouse totiž potvrdilo, že vepředu nemá schopného útočníka, který by výrazněji a hlavně častěji ohrožoval branku soupeře. Pár centrů a přihrávek do vápna, ke kterým se hosté dostali, Lyon bez problémů bránil.

Zmiňme tedy alespoň jednu větší šanci celého střetnutí, již si přece jenom FCT vytvořilo. I když se k ní vlastně dostalo úplnou náhodou. Ve třetí minutě nastavení Tabanoův centr zleva vypadal neškodně, avšak pořádným způsobem vystrašil domácího gólmana Llorise, který se díval, jak míč končí na tyči. To už ale jeho mužstvo stačilo vsítit dvě branky.

Nejprve se to v 5. minutě povedlo Lisandru Lópezovi. Bastosovu ránu ještě stačil gólman Valverde vyrazit, jenž pouze k Argentincovi, jenž hlavou z blízkosti prázdnou branku nemohl netrefit. Ve 35. minutě Kälström našel dlouhým pasem nabíhajícího Gomise, kterého neodstavil od míče ani Congré, a francouzský reprezentant zamířil přesně k levé tyči.

Velice aktivní byl jinak stále Michel Bastos, který měl ještě v první půli dvě skvělé možnosti ke skórování. Ve 20. minutě napřáhl ze standardky z dobrých 30 metrů a skákavý neposedný balón skončil na tyči. O pár minut později to zase zkoušel z dálky a Valverde měl s jeho střelami levačkou vždy velké starosti.

Druhé dějství si OL v pohodě hlídal. Toulouse svůj herní projev k lepšímu nezlepšilo a k jakémukoliv gólu mělo opravdu daleko. Možná trochu blízko k němu mělo v 82. minutě po nepovedené ráně Machada, kterou musela těsně před brankovou čárou likvidovat odkopem do bezpečí domácí defenzíva.

Jinak ovšem útočil jen Lyon. V 63. minutě zakombinoval Gomis s Lisandrem, ke kterému se odrazil balón, jehož napálil z voleje velkou silou, ale pokus letěl jen vedle. O pár chvil později Bastos krásnou patičkou za sebe z první našel Kälströma, jenž se trefil přesně pod břevno, krásné brance nakonec zamezilo ofsajdové postavení švédského záložníka.

Dvacet minut před koncem střílel z dobré pozice jen nad střídající Briand, v 82. minutě tenhle hráč nahrál do šance Makounovi, jenž však rozvlnil pouze boční síť. Valverde si ještě zachytal ve druhé minutě nastavení, ale Kälströmův nepříjemný padáček dokázal vyrazit nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
Langi

2:0 (a snad si Puel toho Kallstroma rozmyslí)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele