33. kolo
01.05.2011 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Caen vyhrálo v Nice 4:0 a je mimo sestupové pásmo

Caen si bez problémů poradilo na hřišti Nice, které dohrávalo druhý poločas pouze o deseti. Za hosty se trefil dvakrát Hamouma, po jednom kousku přidal Mollo s El Arabim. Nováček soutěže se tak vzdaluje od sestupových vod.

Caen tak přerušilo nepříznivou sérii, během níž se mu ve čtyřech utkáních ani jednou nepodařilo naplno bodovat. Tři body mu pomohly vyškrábat se ze sestupového bahna a ukotvit se na patnácté příčce s jedním náskokem na sestupové pozice. Stejně bodů má po druhé porážce v řadě také Nice, které je ale kvůli horšímu skóre na pozici šestnácté.

Všechno se ale mohlo odvíjet úplně jinak, kdyby se domácím podařilo v 28. minutě přetavit vůbec první vážnější příležitost v branku. Přímý kop Chaoukiho Ben Saady se pomalu vznášel na vzdálenější tyč, kde si pohotově naskakoval Nemanja Pejčinović. Hlavička srbského obránce se ale nakonec vznesla nad branku.

Lekci z produktivity dalo Caen svému protivníkovi o šest minut později. Centr Benjamina Niveta nechal útočník El Arabi takticky projít za sebe, kde stál nestřežený Romain Hamouma. A mladý francouzský záložník si nedělal problémy - napálil míč bez meškání do branky - 0:1.

V poslední minutě prvního poločasu to pro domácí vypadalo ještě o něco hůř. Renato Civelli si za svůj nevybíravý zákrok na Yohanna Molla vysloužil rovnou červenou kartu. A Nice tak muselo dohrát polovinu utkání pouze s deseti muži. Poločasový hřebíček zatloukl do domácí rakve talent Yohan Mollo - jeho přímý kop zapadl přímo do levého horního rohu Ospinovy branky - 0:2.

Přesto se domácí borci nevzdávali a druhý poločas začali o něco aktivněji než jejich soupeř. Střídající Danijel Ljuboja svou dalekosáhlou střelou levačkou donutil gólmana Thébauxe k solidnímu zákroku. Brankář Nice musel situaci zachraňovat i o několik minut později, když se malijský záložník Drissa Diakite prodral do pokutového území a chystal se ke střele. Thébaux ale jeho úmysl vystihl a míč mu zpod nohou ukradl.

Hostům se sice v úvodu druhého dějství nedařilo, náladu si ale spravili v posledních minutách. Točená střela El Arabiho ze 72. minuty teprve předznamenávala bouři posledních minut. V poslední minutě utkání se střela střídajícího Kandiy Traorého odrazila pouze od bránícího Didiera Digard, míč ale propadl pouze k Hamoumovi, jenž rychlou střelou mezi nohama gólmana zvýšil již na 3:0.

Didier Digard byl i u posledního gólu soupeře. To si s ním totiž tentokrát pohrál El Arabi, který následně prudkou ranou do levého růžku zkompletoval stav utkání na 0:4.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele