5. kolo
12.09.2010 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bordeaux je po prohře v Nice skoro na dně

Předloňský šampión Francie z Bordeaux jako by navázal na mizerné výsledky z konce minulé sezóny. Po prohře 1:2 v Nice se v tabulce ocitá v sestupovém pásmu na osmnáctém místě. Přitom na úvodní gól Bamoga hosté nedokázali dobrou hodinu skoro vůbec odpovědět alespoň nějakou gólovkou. Domácí se naopak vyhoupli na čtvrtý plac.

Jaroslav Plašil vyzkoušel štěstí z dálky, jeho přízemní střela ovšem letěla jen mimo. Nice rychle zareagovalo protiútokem, Mounierův centr z volného kopu chtěl usměrnit do sítě Pejčinovič, avšak hlavičkoval vedle. Mounier pak ještě nabil Sablému, který zkoušel překonat gólmana Carrassa střelou ke vzdálenější tyči, ten ale fantasticky zakročil.

Mounier si ve 35. minutě počínal velice chytře. Bleskově rozehrál ve středu hřiště po jednom z faulů a nacentroval na Moulounguiho, ten si ve vápně z běhu zasekl balón tak, že obránce Chalmé před ním jenom spadnul, Mouloungui si poté nastavil parádně ke střele a dělovkou vymetl pavouky v levém horním rohu Carrasovy brány.

Těsně po přestávce zmařil obrovskou příležitost Plašil, jemuž parádně přihrál Gouffran, český záložník však střílel jen mimo. A to bylo také dlouho ze strany hostů jediné vážnější ohrožení brankáře Ospiny. Nice se do ofenzívy rovněž nijak moc netlačilo, ale v pohodě se favoritům z Les Girondins bránilo.

Jussie si chtěl vymodlit penaltu, když ho ve vápně srazil Civelli, píšťalka hlavního sudího Castra zůstala nečinná. Plašil nacentroval na hlavu Cianiho, Ospina ho ale pohotovým zákrokem vychytal. Brankář OGC si ještě poradil se střelou Jussieho. A jakmile vsítil na 2:0 Bamogo, bylo vlastně rozhodnuto, kde zůstanou tři body.

Digard ze skluzu za vápnem přihrál nalevo Bamogovi, jenž z první technicky obstřelil Carrassa. V nastavení se kopala také velmi přísná penalta za přímo nastřelenou ruku Civelliho a pokutový kop s přehledem proměnil Modeste. Jak však míč přešel brankovou čáru, Castro hvízdl a rychle ukončil zápas tak, že Bordeaux ani nemělo šanci výsledek jakkoli otočit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele