27. kolo
13.03.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hazard dramaticky v závěru zařídil Lille výhru 2:1 nad Valenciennes

Severofrancouzské derby mezi Lille a Valenciennes zvládli lépe domácí borci a na čele tabulky mají nyní tříbodový náskok před druhým Rennes. Hosté však hráli s lídrem ligy více než důstojnou partii. Až do poslední minuty utkání hráli nerozhodně, pak ale o vítězství LOSC rozhodl svým gólem hvězdný Belgičan Eden Hazard.

Hosté se favorita utkání nijak nezalekli, vrhli se proti němu s nebojácnou zarputilostí a zpočátku byli aktivnější právě spíše oni. Nejprve střílel Pujol nad bránu, po něm vyzkoušel štěstí i Tae-Hee, avšak jeho vychytal domácí brankář Landreau. V 19. minutě mimochodem zasahoval znovu, tentokráte proti pokusu Cohadeho z vápna.

Až poté i Lille vystrčilo růžky nahoru, po kombinaci nejlepšího kanonýra Sowa s Hazardem však letěla následná střela jen mimo. Ve 39. minutě už však jejich spolupráce skončila brankovou situací. Hazard přihrál Sowovi, ten si popotáhl míč za vápno a parádní technickou ránou vymetl pavouky v šibenici.

Ani po obrátce však VA neupustilo od svého útočného fotbalu. V 55. minutě Pujol nedosáhl na přihrávku od Matera, za čtyři minuty bylo již ovšem vyrovnáno. Cohade poslal kolmici do šestnáctky na Pujola, jenž levačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Byla to pro něj již jedenáctá ligová trefa.

Deset minut před koncem se snažil usměrnit jeden z pasů do brány Hazard, ale pouze přestřelil. Poté mohl darovat gól domácím dogám chybující Carlos Sanchez, naštěstí pro něj za něj ošemetnou situaci vyřešili jeho spoluhráči. V poslední minutě utkání nakonec Lille přece jenom strhlo vítězství na svou stranu.

Trochu náhodná přihrávka Mavuby našla ve vápně volného Hazarda, který si zpracoval míč na pravačkou a přesně umístěnou ránou překonal bezmocného brankáře Penneteaua. VAFC hodně smutní, velkého úspěchu totiž bylo hodně blízko. Od sestupového pásma je mimochodem vzdáleno je na tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Valenciennes typicky betonarsky klub. Bute to tesne ale 1:0 by mohlo být

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pavel.fotbal

Jak jsem psal už k zápasu Rennes-Marseille, tak se čelo Ligue 1 zamotá, a tady bude překvapení celého víkendu Lille-Valenciennes 0:1 !!!

Reagovat
PePiG7

2-0 Gervinho,Hazard

Reagovat
PePiG7

2-0 Gervinho,Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele