8. kolo
03.10.2010 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Lille OSC - Montpellier HSC 3:1

Souboj dvou celků ze středu tabulky zvládli lépe domácí. Lille navázalo na bodový zisk z Evropské ligy a také v domestické soutěži se mu dařilo - o dvě branky porazilo Montpellier. Dvě branky si připsal Moussa Sow, třetí branku přidal Gervinho. Za hosty se trefil z penalty pouze Giroud.

Lille tak stále v letošní sezoně nenašlo mezi svými francouzskými protivníky přemožitele, svou neporazitelnou šňůru natáhlo již na osm zápasů a v tabulce se posunulo již na třetí pozici. Na vedoucí Saint-Étienne ztrácí pouze tři body. Naopak Montpellier nepotvrdil vítězství nad Arles a v Ligue 1 již potřetí v této sezoně prohrál. Nadále však zůstává na jedenácté pozici.

V samém úvodu utkání se do šance procpal domácí Moussa Sow, nicméně jeho rána skončila těsně vedle branky. Hezkou přihrávkou se prezentoval Rio Mavuba. Sow se ale své branky přeci jen dočkal - a to v 19. minutě. Cabayeho přímý kop našel na vzdálenější tyči Adila Ramiho, který balon prodloužil před branku. Sowovu hlavičku sice ještě Jourdren dokázal vyškrábnout, míč se ale odrazil zpět k útočícímu hráči a ten se již tentokrát nemýlil - 1:0.

Vedení domácích ale trvalo pouze čtyři minuty. Mathieu Debuchy totiž v pokutovém území poslal k zemi Camaru a rozhodčí byl nekompromisní - pokutový kop. K tomu se postavil Olivier Giroud a s lehkostí jej proměnil - 1:1.

Sow se málem dočkal druhé branky ve 28. minutě. Po dobré práci Gervinha se odrazila rána Pierra-Alaina Fraua přímo k senegalskému kanonýrovi, jehož akrobatický pokus ale natrefil pouze na břevno. O čtyři minuty později se ale své druhé branky přeci jen dočkal. Naběhl si na dlouhý míč Ramiho, utekl Emiru Spahićovi a přehodil vybíhajícího Jourdrena. Perfektní akce v podání Lille - 2:1.

Po změně stran se znovu dobře prezentoval Sow, který tentokrát šanci připravil pro svého parťáka z útoku Fraua. Ten ale donutil Jourdrena pouze k pohotovému zákroku. Poté se ale velice blízko vyrovnání ocitli hosté. Po hodině hry se v obrovské příležitosti objevil Younes Belhanda, který ale nakonec opřel svou ránu jenom do tyče.

A domácí se svým protivníkům bleskurychle pomstili. Mavuba našel Hazarda a ten parádní přihrávkou objevil v pokutovém území zcela nehlídaného Gervinha - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
jardakolo1

doma je doma ha ha vždy jedna

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele