16. kolo
05.12.2010 15:00 CET
6 : 3
(2:2)

Reportáž

Sow vstřelil hattrick, Lille přestřílelo Lorient 6:3

Ti, kteří se i přes nepříliš příznivé počasí rozhodli navštívit zápas mezi Lille a Lorientem rozhodně nakonec litovat nemuseli. V odloženém zápase padlo hned devět branek, radoval se nakonec domácí celek, který jich nastřílel dvakrát více než jejich soupeř. Tři branky si pak připsal kanonýr LOSC Moussa Sow.

Lille v lize neprohrálo již šest utkání v řadě a v tabulce se dokonce posunulo na první příčku. Z té ho ale po dnešních dohrávkách může sesadit ještě buď Marseille, či Brest. Naproti tomu Lorient nenavázal na vítězství nad Rennes a sedmá porážka v této sezoně znamená spočinutí na dvanácté příčce. Na první polovinu tabulky ztrácí dva body, na pohárovou Evropu ještě o tři více. Lille pak narušilo nepříznivou sérii s Lorientem, když tři poslední vzájemná utkání vždy prohrálo.

Přitom hosté do utkání vstoupili skvěle, hned v šesté minutě se prosadil Kevin Gameiro. Branky Sowa a následně i Maximeho Bacy zvrátily průběh utkání ve prospěch domácích. Ještě před koncem první půle ale stihl na 2:2 vyrovnat znovu Gameiro. Domácí se ale rychle ujali vedení ve druhé půle, trefil se znovu Sow. V 57. minutě se na další protiúder vzmohli hosté, radoval se Kitambala. Ale ne příliš dlouho, o minutu později totiž dal vítěznou branku Gervinho. V samém závěru pak domácí své vedení pojistili o dvě branky. Hattrick si dnes připsal Sow, statistiky si vylepšil také Alain-Pierre Frau.

Hned v šesté minutě se radovali z úvodní branky hosté z Lorientu. Kevin Gameiro doběhl až z vlastní poloviny k pokutovému území soupeře, přesprintoval s míčem na kopačkách Adila Ramiho a prudkou ranou určil stav na 0:1.

Nicméně vedení Lorientu trvalo pouhých pět minut, v jedenácté minutě se totiž poprvé prosadil kanonýr Lille Moussa Sow. Ten si zpracoval přihrávku od Yohana Cabayeho, obalamutil Romaa a nakonec i zkušeně zakončil. 1:1.

A senegalský útočník byl v záři reflektorů i v sedmnácté minutě, když se jeho mužstvo ujalo vedení 2:1. Jeho rána se totiž odrazila od bránícího Maxima Bacy a brankář hostů již nestihl zareagovat. Po čtvrthodině hry tak byl stav utkání již 2:1.

Sow, letos jednoznačně nejnebezpečnější hráč Lille, způsoboval svému dnešnímu soupeři veliké problémy. Jeho další branka nakonec nebyla uznána pro ofsajd. Naopak gólové číslice nabíhaly na druhé straně. Po Amalfitanově rohovém kopu se prosadil znovu Kevin Gameiro, jenž svou hlavičku umístil přesně pod břevno - 2:2.

Návod na oranžové byl ale jasný. Moussa Sow. Toto jméno bude v Lorientu možná ještě dlouho překřtíváno na "vy-víte-koho". Ve 48. minutě si totiž tento podsaditý forvard naskočil na centr Florenta Balmonta a prosadil se i tentokrát. 3:2.

Hosté ale znovu dokázali odpovědět. Na jedné straně Sow, na druhé vynikající Gameiro. Ten vybídl svou pěknou přihrávkou ke skórování mladičkého Kitambalu a ten neodmítl. V 57. minutě bylo skóre znovu vyrovnáno - 3:3.

Nicméně tento stav příliš dlouho nevydržel. Již o minutu později totiž vstřelil již sedmou branku tohoto utkání Gervinho. Reprezentant Pobřeží slonoviny si několikrát chytře přihrál s Balmontem a jeho povedená rána zpoza pokutového území znovu skončila v síti - 4:3.

Odpověď Lorientu nepřišla. Poprvé. A proto dostal Moussa Sow prostor k završení svého hattricku. Po další nahrávce Cabayeho pálil tvrdě a přesně. Osm minut před koncem utkání to bylo již 5:3.

To ale ještě nebyla konečná. O dvě minuty později byl totiž vyloučen hostující brankář Fabien Audard, jenž možná opuštění hřiště předčasně i uvítal. Rozhodčí vytasil červený kartonek za hru rukou mimo vápno. A domácí početní výhodu ještě dokázali využít. Střídající Pierre-Alain Frau proměnil centr Gervinha ve svou čtvrtou letošní branku - 6:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele