19. kolo
22.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille remizovalo se Saint-Étienne 1:1

I nerozhodný výsledek stačil dnes Lille k tomu, aby před koncem podzimní části uhájilo své první místo. Domácí se sice po brance Moussy Sowa ujali vedení, Saint-Étienne ale dokázalo záhy vyrovnat. Z penalty se prosadil Bakary Sako.

Již osm utkání tak již trvá neporazitelná šňůra Lille, které se vyhřívá na první příčce Ligue 1 navzdory tomu, že má o jedno utkání odehráno méně. Za týmem Rudiho Garcii jsou hned tři pronásledovatelé, kteří mají pouze o jeden bod méně - Paris SG, Rennes a Lyon. O další dva body níže bychom našli jejich dnešního soupeře - Saint-Étienne. To neprohrálo již sedm utkání za sebou jdoucích.

Lille nezačalo utkání příliš aktivně a přenechalo iniciativu na svém soupeři. V první vážnější příležitosti se ocitl hostující Bakary Sako, jehož rány musel domácí brankář Landreau pacifikovat oběma nohama. Poté se ale naplno ukázala ofenzivní síla domácího celku a začal obvyklý útočný koncert na Stadium Nord Lille Métropole.

Velikou hrubku v obraně předvedl Loris Nery, jehož zadovku vystihl domácí kanonýr Moussa Sow a již se řítil na téměř bezmocného Janota. Ten si ale nakonec s ostrostřelcem soupeře poradil a jeho střelu polapil. Brankář hostů poté musel zasáhnout i podruhé, i tentokrát byl příčinou nebezpečí Sow. Jeho tvrdá rána skončila vyboxována v zámezí.

Po Emersonově centru střílel Gervinho, nicméně minul. Zhruba po hodině hry nebezpečně pálil poslední člen ze smrtícího trojzubce Eden Hazard. Ani on ale nebyl úspěšný. Onen "pešek" tak nakonec dorazil opět k Sowovi, jenž se ale tentokrát nemýlil a v 72. minutě konečně otevřel skóre.

Gervinho se prohnal po pravé straně hřiště a pěknou přihrávkou nalezl dobře postaveného Sowa. Ten neváhal a parádní ranou napálil míč do horního růžku branky - 1:0.

Vedení domácích ale netrvalo příliš dlouho, již o čtyři minuty později totiž sudí nařídil hostům penaltu a tu bezpečně proměnil Bakary Sako. Opakované záběry nakonec prozradily, že o pokutový kop se jednat nemělo, Blaise Matuidi se totiž ve vápně skácel bez cizího zavinění. Landreau následně nevystihl směr, mladý záložník pálil přesně k pravé tyči - 1:1.

Velikou příležitost ještě v samém závěru spálil domácí Yohan Cabaye, který vzal v kritickém okamžiku zodpovědnost na sebe a vypálil. Téměř se mu to vyplatilo, jeho povedené rána se ale nakonec odrazila od břevna...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele