2. kolo
15.08.2010 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bordeuax i podruhé neúspěšné, porazilo ho doma Toulouse

Další prohru zaznamenal předloňský šampión Francie z Bordeaux. Po neúspěchu v Montpellieru doma nestačil na Toulouse, které zásluhou Didotovy branky z 83. minuty slavilo naopak své druhé tři body v sezóně a také si vysloužilo první místo v tabulce. Ani pěkný gól českého záložníka Jaroslava Plašila neodvrátil konečné domácí zklamání.

Toulouse na Bordeaux vystartovalo už od začátku. Nejprve gólmana Olimpu prověřil Pentecote a pak to byl také Mansare, kdo ohrozil branku domácích. V prvém případě musely zasáhnout Olimpiovy rukavice, ve druhém proletěla hezká pumelice těsně nad břevnem. Až v samém závěru poločasu hosté zužitkovali svůj tlak.

Ve třetí minutě nastavení si Braaten krásně naběhl na kolmici a před Olimpou nezaváhal. Velmi nebezpečným byl pro Toulouse český záložník Jaroslav Plašil. Už těsně před přestávkou vyslal hezkou ránu z voleje, která tentokráte zamířila nad. Ve 48. minutě už se mu podařilo vyrovnat.

A navíc ve velkém stylu. Cavenaghi mu zleva nahrál do vápna, Plašil byl z běhu sice u balónu trochu dříve, ale dokázal se dobře zorientovat a z otočky patičkou zacílit za brankovou čáru. Druhá půle nenabídla jinak příliš pohledný fotbal. Snad jen pokus Gouffrana, jemuž ale chyběly potřebné parametry, trochu rozproudila nenadšené diváky.

83. minuta byla tou nejdůležitější ve druhém dějství. Velká díra v obraně v řadách Les Girondins znamenala jejich prohru. Mansare mohl v klidu najít ze standardky ve středu hřiště nabíhajícího Didota, před nímž už byl Olimpa bezmocný. Bordeaux vyrovnání nevykouzlilo, FCT si tak připsalo velmi cenné tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele