16. kolo
04.12.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - Valenciennes FC 2:1

Sochaux potvrdilo svou skvělou formu před vlastními fanoušky a získalo již svou šestou výhru v sezóně z devíti domácích utkání. V této statistice je v Ligue 1 vůbec nejlepším týmem a právě i díky tomu nyní okupuje parádní šestou pozici. Poraženým se stalo mužstvo Valenciennes, které zkrátka nedokázalo navázat na poslední dobrý výkon proti St. Étienne.

Domácí se ujali vedení už po čtvrthodině hry. Martin rozehrál mistrně standardku z levé strany, centr na vzdálenější tyči zachytil Carlao, který z voleje poslal míč do sítě. O šest minut později mohl přidat druhou branku Maiga, ale střílel jen nad bránu. Maigu pak pohotově vychytal hostující brankář Penneteau.

Sochaux pokračovalo v tlaku i nadále, Martin pálil z první těsně mimo. Hosté toho v první půli opravdu moc nepředvedli a příliš se to nezlepšilo ani po přestávce. Kam se podělo to Valenciennes ze středy, které v dohrávce doma kosilo a ohrožovalo soupeře ze St. Étienne jednou šancí za druhou, říkali si možná mnozí přihlížející.

V dobrém světle se rovněž představil domácí Maurice-Belay, jenž se zkraje druhé půle prodíral do šestnáctky, nakonec jeho střelu dokázal zablokovat Penneteau. Ten se musel poté i pořádně potit při likvidování dobré hlavičky Ideyeho. V 55. minutě už se přece jenom Sochaux dočkalo zaslouženého druhého gólu.

Ideye hezky namazal Maigovi, ten měl spoustu času, aby si stihl položit i Penneteaua a v klidu zamířil do prázdné brány. Jenže najednou v 65. minutě poprvé vystrčilo růžky i VA. A dokonce se mu podařilo hned i snížit. Bréchet špatně odkopl centr zleva od Matera, míč se tak dostal k volnému Sánchezovi, který pravačkou v pohodě překonal gólmana Crose.

Najednou se museli do té doby suverénní Les Lionceaux pořádně bát o výsledek. A soupeř ucítil šanci. Střídající Tae-Hee svou přihrávkou vybídl ke skórování Danica, jenže toho skvělým zákrokem vychytal Cros. I další příležitost Danica po centru Matera byla hodně slibná, ale i zde si Cros poradil a vlastně tak udržel pro svůj tým tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele