21. kolo
29.01.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bretaňské derby ovládl Lorient

Vítěz bretaňského derby? Kevin Gameiro. Útočná hvězda Lorientu vstřelila obě branky dnešního utkání, a rozhodla tak o vítězství svého týmu nad konkurenčním Brestem.

Oranžoví si tak vítězství v lize připsali po třech utkáních, ve kterých se jim nepodařilo naplno bodovat. Ani tato výhra jim ale do první poloviny tabulky nepomohla, les Merlus jsou po tomto kole na jedenáctém místě. Bodově se tak dotáhli právě na Brest, který má na desáté příčce pouze lepší skóre. V Ligue 1 Stade Brestois nevyhrálo již od konce listopadu.

Hosté se drali do útoku o něco více než jejich soupeři a odměnou jim byla první příležitost tohoto utkání. Ve dvanácté minutě si Larsen Touré vytvořil dobrým pohybem prostor na křídle a nahrál Mariu Ličkovi. Ten se nebál vystřelit, nicméně jeho nadějný pokus ještě před zásahem gólmana stihla srazit obranná řada domácích.

Lorientu se nedařilo dostat se do svého obvyklého útočného tempa. jedinou výraznější příležitostí v první půlhodině hry tak zůstávala dalekonosná střela Arnolda Mvuemby, která se ale snesla vcelku vysoko nad branku. Dvě minuty před poločasovým hvizdem se do své první příležitosti dostal Gameiro. Mrštný štírek si naběhl na prudký centr Monneta-Paqueta, nicméně míč umístil pouze do vnější síťky.

Kevin Gameiro ale nechal na svůj neúspěšný pokus brzy zapomenout. Čtvrt hodiny po začátku půle druhé si totiž vzal míč ve středu pole, přešel přes obránce Apangu a bez dalších větších problémů zavěsil i do sítě - 1:0.

Lorient se i nadále tlačil do ofenzivy. Z rohového kopu zahrozil Manga, nicméně tentokrát dokázal zasáhnout gólman Steeve Elana. Nakonec ale druhá branka přišla. A to přesně sedm minut po té první. Gameiro si tentokrát naběhl na pas Amalfitana - a znovu elegantní zakončení a znovu gólová radost - 2:0.

Brest se již do žádné příležitosti nedostal, Lorient si tak pohodlně ustrážil své vítězství.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele