4. kolo
28.08.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Lyon 2:0

Ani s novou tváří v podobě Yoanna Gourcuffa z Bordeaux Lyon nedokázal uhrát body v Lorientu. Domácí rychle skórovali díky proměněné penaltě Kevina Gameira z osmé minuty, vítězství 2:0 pak pečetil v 66. minutě Kitambala. Olympique má mizerný vstup do sezóny, ze čtyř zápasů pouze jednou vyhrál.

Už od prvních minut se oba týmy tlačily do šancí. Källströmův rohový kop Toulalan poslal hlavou těsně nad břevno, na druhé straně Amalfitano trefil tyčku. V 8. minutě se už však Les Merlus radovali z branky. Toulalan zahrál ve vápně rukou, sudí Fautrel nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Gameiro.

O pět minut později se snažil Amalfitano přehodit Llorise, míč však přeletěl břevno. Gourcuff se na hřiště dostal po třiceti minutách, když nahradil zraněného Delgada, jenže jeho příchod na hřiště toho moc nevylepšil. Källströmova tečovaná rána, kterou vychytal Cappone, bylo to jediné, co si Les Gones vytvořili do konce poločasu.

Po přestávce se snažil vyrovnat Makoun, ovšem Cappone balón hezky vytáhl. Gourcuffův rohový kop si pak málem srazil do vlastní sítě Ecuele. Dá se říci, že vše začalo být pro Lyon ztraceno po druhé brance Lorientu, kterou zařídil Kitambala.

Jelikož Lloris vyrazil střelu Amalfitana jen k jednadvacetiletému útočníkovi, nemohl nečekat, že Kitambala v 66. minutě jenom nedorazí do brány.

OL měl do konce zápasu jednu tutovku. Možná, že kdyby proměnil, nemusel by odjíždět úplně s prázdnou a potom třeba uhrát i remízu. Jenže fantastický Cappone byl proti a Pjaničovu ránu z vápna krásně vyrazil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

a co je s Lisandrom ze sa s nim nepocita do zostavy?

Reagovat
sajty

v priprave se zranil.uz by ale nemel chybet dlouho podle poslednich zprav

Reagovat
smazaný uživatel

on uz nechybi ... kdyz se podivas v 71 stridal a sel na hriste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele