19. kolo
21.12.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellieru vychytal bezbrankovou remízu v Lorientu Jourdren

Montpellier promeškal svou příležitost posunout se v tabulce až na páté místo. Po bezbrankové remíze s Lorientem zůstává těsně nad hranicí první poloviny tabulky, poslední patnáct minut navíc musel dohrávat bez vyloučeného Mapoua Yangy M'Biwy.

Lorient tak nadále drží skvělou domácí sérii, před vlastními fanoušky neprohrál již od poloviny září. Jinak ale na výhru čeká již dvě utkání v řadě. Získaný bod mu ani nijak nepomohl v tabulce, tým Christiana Gourcuffa zůstává na dvanácté pozici. Montpellier se z desátého místa posunul na příčku devátou, rozhodně ale v dnešním utkání pomýšlel na vyšší bodový zisk. V lize si nepřipsal tři body již pět zápasů za sebou, poslední tři utkání pak pokaždé skončila remízou.

Úvodní poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, šancí se vyskytlo pomálu. V průběhu první půle se fotbalová nuda již vzpříčila domácímu Morganu Amalfitanovi, jenž se pokusil překvapit soupeřova brankáře střelou ze střední vzdálenosti. Nepochodil, míč skončil mimo. Na druhé straně z podobné vzdálenosti napřáhl Hasan Kabze a vyslal pořádně tvrdou ránu, Fabien Audard si ale nadvakrát poradil.

To by bylo z nudné první poloviny utkání asi vše podstatné, druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla přeci jen více vzrušujících okamžiků. Domácí podržel i zkraje druhé půle brankář Audard, jenž si poradil s drzým průnikem a následnou střelou Souleymaneho Camary. Více ze hry ale měli rozhodně hosté, kteří se po rozpačitém začátku dostali ke svému obvyklému ofenzivnímu stylu.

Amalfitano chytrou přihrávkou vyslal do úniku Gameira, jenž si bez problémů poradil hned s dvojicí obránců - Spahic i Mbiwa se ho pokoušeli zastavit zbytečně - a pěknou ranou překonal i gólmana Jourdrena. Nicméně hostující mužstvo zachránila tyčka.

Od té doby na hřišti neexistovalo jiné mužstvo, než to oblečené v oranžových dresech. Hosté za získaný bod mohou děkovat jen a pouze vynikajícímu Jourdrenovi. Po Mvuembově přímém kopu se do zakončení hlavou hrnul Alaixys Romao, hostující gólman byl ale připraven. Rovněž standardní situace z nohou Sigamaryho Diarry znamenala veliké nebezpečí, nicméně i tentokrát byl úspěšnější brankář hostů.

Ani střela Amalfitana nestačila na překonání dnes bezchybného Jourdrena. A že to bude mít Montpellier ještě hodně těžké naznačila červená karta ze 74. minuty pro Mapoua Yangu M'Biwu, který po druhé žluté kartě za faul na Gameira musel předčasně hřiště opustit. Hosté se zatáhli do defenzivy a bod za bezbrankovou remízu nakonec uhájili.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele