4. kolo
28.08.2010 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - RC Lens 3:1

Hattrick Dimitriho Payeta zařídil Saint-Étienne druhou ligovou výhru. A to i přesto, že domácí dohrávali utkání proti Lens v deseti poté, co byl vyloučen Marchal.

Domácí útočník se poprvé prosadil po pěti minutách, další dvě branky přidal v závěrečné dvanáctiminutovce. V nastaveném čase viděl svou druhou žlutou kartu v utkání Marchal, hosté ještě svou početní výhodu dokázali využít, když branku vstřelil Jemaa.

Asistentem první branky se stal Bakary Sako, jenž dokázal svému spoluhráči nacentrovat z levé strany. Kanonýr domácích poslal brankáře na prázdno - skvělým přízemním pokusem rozjásal fanoušky - 1:0.

Hosté se snažili o odpověď. Zpoza pokutového území pálil Yahia, posléze se o vyrovnávací branku pokoušel Demont. Oba neúspěšně. Vedení mohl zvýšit domácí Bergessio krátce před koncem první půle po přihrávce Marchala. Na brankáře ale nevyzrál.

Ebondo poté vybídl zkraje druhé půle znovu ke skórování Bergessia. Tentokrát ale Runje jeho volej chytil. Poté se dali do útočení hosté. Po rohovém kopu hlavičkoval Bedimo, z brankové čáry ale míč vykopl jeden z obránců. V souboji jeden na jednoho zase zklamal kanonýr Jemaa.

Tato chyba byla brzy potrestána. Payet proběhl laxní obranou a vstřelil druhou branku utkání. A netrvalo tomu dlouho a mohl se radovat ze svého prvního hattricku v profesionální kariéře. Po kombinaci Battlese a Riviera se dostal k zakončení třiadvacetiletý forvard a poslal svůj tým již do vedení 3:0.

Hosté ale v závěru ještě dostali šanci. Po druhé žluté kartě byl vyloučen Marchal a poslední minutky tak dohrávalo Lens ve výhodě. Jemaa se prosadil poté, co gólman Janot nedobře vyrazil střelu Roudeta.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele