8. kolo
02.10.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 1:1

Po minulém zápase s Lyonem má za sebou Saint-Etienne další velmi těžký duel letošní sezóny. Tentokrát doma přivítalo loňského mistra z Marseille. Po devadesáti minutách ale nakonec diváci vítěze neviděli, jelikož konečný výsledek zněl 1:1.

I přes výbornou formu Saint-Etienne přicestoval Olympique na Stade Geoffroy-Guichard s touhou vyhrát a posunout se v tabulce výrazně směrem vzhůru. Jenže nechybělo mnoho a už začátek zápasu mohl přinést branku v síti hostů. Payet centrem našel Riviereho, který svým střeleckým pokusem sice dokázal překonat gólmana Mandandu, ovšem na brankové čáře jej zastoupil mladý obránce Azpilicueta.

Steve Mandanda se rozhodně nenudil. V následujících minutách jej pilně zaměstnával kanonýr Dimitri Payet. Francouzský reprezentační brankář ovšem dokázal všechny jeho střely zlikvidovat, největší práci měl v 21. minutě, kdy mladý ostrostřelec nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu.

Poté ale dokázala udeřit Marseille. Payet svým odkopem od brány omylem trefil rozhodčího, k míči se dostal Lucho González, který následně skvělou přihrávkou vybídl ke skórování Gignaca. Ten nezaváhal a vstřelil svůj první gól v novém působišti. Svěřenci trenéra Deschampse mohli ještě do přestávky vedení navýšit, jenže rána Valbueny orazítkovala pouze břevno brány Janota.

Saint-Etienne se ale z nevyvedeného prvního dějství rozhodně nesesypalo a poměrně brzy po změně stran dokázalo opět srovnat krok se svým soupeřem. Payet našel Matuidiho, který následně předal míč zkušenému Battlesovi, jenž udržel chladnou hlavu a v 59. minutě vyrovnal na konečných 1:1.

Oba celky ale chtěly pochopitelně vyhrát, a proto i závěrečná třetina zápasu přinesla řadu šancí. Žádná z nich se ale nakonec nesetkala s gólovou koncovkou. Na hostující straně nebezpečně zakončoval Gignac a Kabore, zatímco Mandanda musel čelit hodně nepříjemné střele Matuidiho.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zbozne prani. 2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele