33. kolo
01.05.2011 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

Monako dokázalo uhrát na půdě St. Étienne bod za remízu 1:1, přesto je na sedmnáctém místě stále velmi blízko sestupovému pásmu. Osmnácté Nancy má jen horší skóre. St. Étienne naopak neodčinilo poslední špatně odehraný zápas v Bordeaux a v boji o šestou příčku, a tedy o evropské poháry, ztratilo další cenné korálky.

Ujmout vedení se mohlo nejprve Monako, jenže Hansson hlavičkoval pouze vedle brány. Naopak na druhé straně se domácím podařilo v 11. minutě skórovat. Riviére se vydal neohroženě s míčem do útoku a přihrávkou vybídl Payeta, jenž z první ostrou ránou nedal hostujícímu brankáři Ruffierovi vůbec žádnou šanci.

Les Verts jinak pokračovali v tlaku na soupeře, třeba z voleje se snažil chytře překonat Ruffiera i Sako, byť se mu to nepodařilo. Po půlhodině hry však ke smutku st. étiennských příznivců Monako srovnalo. Bonnart nacentroval na Welcomeho, kterému se podařilo zbavit se obránce Bocanegry a přesně zacílit.

Welcome se mohl zapsat do střelecké listiny i po poločase, nedělalo mu totiž příliš problémů dostat se za obranu, situaci ovšem nakonec vyřešil pohotovou prací gólman Janot. V 60. minutě sudí Lannoy musel vytahovat červenou kartu. Kurzawa opravdu nešetrně zajel do Payeta, za což si zkrátka vysloužil vyloučení.

St. Étienne mělo ve zbývajícím čase dvě možnosti, jak ještě urvat tři body. Střídající Alonso, jenž mimochodem působil v Monaku tři sezóny, dobře kombinoval s Matuidim, následnou přízemní střelu dokázal vyrazit pryč bek Hansson. A poté Hansson zasahoval za Ruffiera na brankové čáře, do brány totiž mířil po Payetově centru aktivní Alonso.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele