8. kolo
02.10.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Brestois 0:1

Nováček z Brestu pokračuje ve vynikajícím startu do nového ročníku. Po výhře nad Valenciennes si připsal další tři body, když o jednu branku porazil Monako. Ve vítězné trefě Grougiho je také česká stopa - na jediný gól zápasu totiž nacentroval Mario Lička.

Monako tak v domácí soutěži nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě, od začátku tohoto ročníku si připsalo jedinou výhru. Také proto se knížecí celek posunul až na patnáctou pozici. Na sestupové příčky již nemá žádný bodový náskok. Naopak Brest pokračuje prvoligovou pohádku další kapitolou. V lize neprohrál již pět zápasů za sebou a vyšvihl se na úžasné čtvrté místo - zajišťující evropské poháry.

Gólman hostů Elana musel poprvé zasahovat již po jedenácti minutách hry. S volejem Daniela Niculaeho z hranice pokutového území si ale poradil bez větších problémů. I druhý pokus rumunského forvarda zůstal bez změny stavu. Po pěkném vysunutí od Mongongua se sice ocitl ve velice dobré pozici, jeho přízemní střela ale i tentokrát ztroskotala na Elanovi.

Jediná příležitost Brestu v první pětačtyřicetiminutovce padla do klína Rouxovi. Poté, co si efektně poradil s bránícím Hanssonem, ale nedokázal akci dovést k dokonalosti a jeho gólová střela byla vyražena skvělým Stephanem Ruffierem.

Druhá půle začala zajímavěji než ta první. Nicolas N'Koulou napřáhl z veliké vzdálenosti a chtěl využít Elanova vyběhnutí - míč se již snášel pod břevno branky hostů - Steeve Elana ale na poslední chvíli svou chybu dokázal napravit a akrobatickým zákrokem míč vyrazil mimo.

Útočné představení pokračovalo i nadále. Hostující Nolan Roux se dostal do další příležitosti v 51. minutě, ani napodruhé ale na brankáře Ruffiera nevyzrál. Jeho přízemní střela do pravého dolního růžku nakonec skončila pouze rohovým kopem. V 66. minutě si hostující Elana poradil s přímým kopem Mathieua Coutadera a již za pět minut se jeho mužstvo radovalo z první a poslední branky v tomto zápase.

Český záložník Mario Lička nacentroval z pravé strany hřiště a poté, co se Grougi s jistotou ujal balonu napálil míč do branky. Ruffier proti této střele mohl zasáhnout možná o něco lépe - 0:1.

Monako se v závěrečných minutách snažilo alespoň o vyrovnání, hosty ale podržel skvělý Steeve Elana, jenž si mimo jiné poradil třeba s přímým kopem Park Chu-Younga.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele