35. kolo
11.05.2011 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Olympique Lyon 4:0

Největší debakl této sezóny utrpěl Olympique Lyon na půdě Auxerre. Hosté hráli druhé housle a kvůli prohře 0:4 nevyužili šanci utrnout se na třetí pozici, o kterou soupeři hlavně s PSG. Domácí se naopak velmi přiblížili k záchraně, jsou nyní desátí s šestibodovým náskokem na sestupové pásmo.

Pro AJA se přitom věci nevyvíjely vůbec dobře. Už v 10. minutě totiž musela kvůli zranění odstoupit sniperská puška z Polska jménem Ireneusz Jeleň, jako by to ale domácím vůbec nevadilo. Dalo by se říci, že jim vlastně bylo jedno, že proti nim stojí ještě před třemi lety suverénní vládce Francie.

Po čtvrthodině hry ovšem do utkání promluvil velkou měrou Lyon. Mužstvo trenéra Jeana Fernandeze totiž inkasovalo, jakmile Bastos naservíroval svou přihrávku pro Gomise. Ten sice následně rozvlnil síť, avšak rozhodnutí rozhodčích bylo zcela jasné a zřetelné - byl to ofsajd. A najednou na druhé straně v 19. minutě skórovali hosté.

N'Dinga vyslal dlouhý pas na rozeběhnutého Oliecha, který byl těsně za vápnem sražen bekem Crisem, i z pádu však dokázal ťuknout kopačkou do míče a ten skončil v bráně. Pro OL se navíc výrazně zkomplikovala situace ve 40. minutě, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Lovren, takže dohrával o deseti.

V závěru první půle Auxerre vsítilo ještě jednu branku. Dudka vyslal na pravou stranu Hengbarta, jenž zakroutil centrem balón na hlavu A. Traorého a ten zamířil přesně k tyči Llorisovy svatyně. A ani po půli to s domácími nevypadalo vůbec špatně, ve 49. minutě zvyšovali na 3:0.

A že to byla parádní trefa! Stačilo zahrát si takové bago, jaké nepočitatelně předvádí téměř v každém utkání španělská Barcelona, aby Contout, který nahrazoval v průběhu střetnutí maroda Jeleně, vyslal svou přihrávkou do vyložené pozice A. Traorého, jenž šancí nepohrdl a procpal míč za záda Llorise.

V 72. minutě mohl alespoň snížit Grénier, jenže ten po centru od Réveilléreho hlavičkoval pouze do rukou gólmana Sorina. Vysokou výhru 4:0 nakonec pečetil jedenáct minut před koncem Hengbart, který po skvělé sólo-akci Sidibého, jenž si bez větších problémů poradil s bekem Lacazettem, usměrnil přihrávku do prázdné branky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MacekKlacek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele