16. kolo
06.12.2009 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Boulogne v deseti prolomilo sérii proher

Neuvěřitelné. Od třetího týdne Boulogne nevyhrálo a nyní - když od osmnácté minuty hrálo o deseti o od jednadvacáté prohrávalo - nyní zvítězilo. Smolným soupeřem na Stade de la Libération se stal nováček z Lens.

Po jedenácti zápasech bez výhry a série pěti porážek v řadě se tak pro USB jistě jedná o hezké rozptýlení. Domácí se díky výhře dokonce posunuli o příčku výše, ačkoliv stále zůstávají v pásmu sestupu. Naopak tři výhry v řadě jiného nováčka z Lens jsou u konce. A to Racing hrál od 18. minuty v početní převaze.

Pár minut před polovinou prvního dějství se totiž nechal hloupě vyloučit Mame N'Diaye, jenž měl na svém kontě již jednu žlutou kartu. Hosté dokázali přesilovku rychle využít, již po 21 minutách se ujali vedení po vlastní brance Biry Dembeleho. Ještě do konce poločasu se ale udály věci nevídané - ve 40. minutě nejdříve vyrovnal Ovidy Karuru, o pět minut později, těsně před poločasovým hvizdem, určil konečný, překvapivý stav zápasu na 2:1 Damien Perrinelle.

Laurent Guyot naodinoval svému týmu proti Lens defenzivnější sestavu 4-5-1 a až do zrádného vyloučení byl jeho tým alespoň ve středu hřiště lepším. Po druhé žluté kartě N'Diayeho ale bylo pro domácí ještě hůře. Všechna smůla jako by se na ně nahrnula, když si ve 21. minutě vstřelil vlastní gól Dembele. Obránce Boulogne se snažil uklidit Roudetův rohový kop, svou hlavičkou ale pouze vyklidil další naděje domácích na úspěch.

Lens se poté ujalo ulehčených otěží zápasu a často hrozilo z větších vzdáleností. Domácí ale často hrozili z protiútoků. Ten nejdůležitější přišel ve 40. minutě - obránce hostů Marco Ramos ztratil míč, ten získal do své moci Olubayo Adefemi, jenž přespurtoval téměř celé hřiště a jako lahůdku na zlatém podnosu nabídl skórování Ovidimu Karurovi. Zimbabwský křídelní útočník se prosmýkl pasivní defenzivou hostů a přesně umístěnou střelou překvapil Vedrana Runjeho v bráně Lens - 1:1.

Domácí se chytili nabídnuté šance opravdu pevně. I přesto, že měli na hřišti o jednoho muže méně byli lepším týmem a nakonec si došli pro rozhodující branku. Těsně před koncem poločasu totiž opět využili zaváhání v obraně hostů, když Cuvillierův přímý kop přelétl celou obrannou řadu Lens, našel ukrytého stopera Perrinella a ten již pouze hlavou usměrnil míč do branky - 2:1.

Boulogne se nevzdávala ani po změně stran a srdnatě bránila své vedení. Dokonce se dostala i do dvou velice slibných brankových příležitostí, když v 55. minutě pálil Da Rocha a o dvacet minut později Cuvillier.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele