25. kolo
20.02.2010 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Le Mans vyhrálo souboj o udržení s Boulogne

Dva slepené góly dávají Le Mans naději. Po výhře nad Boulogne sice ze ztráty na poslední nesestupující místo nic neukrojili, nicméně dalším sestupem ohroženým celkům se daleko vzdálilo.

Boulogne tak pokračuje ve špatných výkonech. V lize prohrálo již podeváté v řadě a udržení se jim vzdaluje čím dál tím více. Nyní ztrácí z předposledního místa již dobrých deset bodů. Naopak Le Mans vyhrálo po dlouhých dvou měsících a navázalo tak na výkon z posledního zápasu, kdy o body obralo Sochaux.

Po půlhodině hry se hosté prosadili poprvé, prsty v tom měl především Mathieu Dossevi. Hned o tři minuty později zvýšil Grégory Cerdan, zatímco brankář hostů předváděl neuvěřitelné výkony. Domácím se ho podařilo překonat až ve druhé půli zásluhou Mustaphy Yatabarého, v nastavení ale výhru pojistil Modibo Maiga.

Alexandre Cuvillier byl prvním, kdo se pokusil o rozvlnění sítě za Ovonovými zády. Nicméně jeho pokus ze čtvrté minuty na to zdaleka neměl a gabonský reprezentant si s míčem jednoduše poradil. Na druhé straně to zkoušel zase Dossevi, ale Jean-Francois Bedenik se mu udatně vrhl pod nohy a zabránil úvodní rychlé brance.

Poté se ale opět ukázal Ovono. Až na brankové čáře si fantasticky poradil s dobře mířenou hlavičkou Johanna Ramareho. To tedy k úvodním dobrým šancím obou týmů. A jak to tak bývá, horší tým se ujme vedení. Tentokrát to bylo Boulogne, kterého mohlo žehrat na fotbalového Boha. Z ničeho nic se totiž zjevil Dossevi se svou dělovkou a rozvlnil síť v horním rohu Bédénikovy branky - 0:1.

Hned o tři minuty později se mohl Bedenik zlobit znovu. Domácí obrana nedokázala odkopnout míč po hezky zahraném rohovém kopu. Cerdan využil své rychlé orientace a zblízka propálil míč do sítě - 0:2.

Boulogne se již do konce poločasu k ničemu nedostalo, do útočení se ale dalo znovu po změně stran. Po skvělém centru Thila se do zakončení dostal Cuvillier. Jeho vynikající volej ale snad ještě lepším zákrokem vytáhl výborný Ovono. Na brankáře Lorientu si nepřišel ani Damien Marcq se svým přímým kopem.

Nakonec se ale domácí dočkali. Po pěkné akci Thila a Lorcy se do zakončení dostal třetí hráč - Yatabaré - a v 72. minutě dal svému týmu naději. 1:2.

Skončilo to ale přesto o dvě branky. V poslední minutě se do míče opřel Anthony Le Tallec, jeho střela se odrazila od břevna. Ale k míči měl nejblíže Maiga, který pohotovým zákrokem upravil na konečných 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele