36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Boulogne padá po roce zpátky do druhé ligy, St. Étienne je zachráněno

Rozhodnuto. Těsná výhra St. Étienne na půdě Boulogne zařídila Les Verts záchranu a definitivně do druhé ligy potopila poraženého i osmnácté Le Mans. Ačkoli by se i tak udržení USBCO rovnalo zázraku, po této prohře už prostě dál bojovat o holé přežití nemusí. Hosté naopak v posledních dvou kolech mohou hrát bez tlaku a v pohodě.

Svěřenci kouče Laurenta Guyota museli bezpodmínečně vyhrát všechny poslední tři zápasy a doufat v naprostý kolaps ASSE. Jenže v klíčovém utkání sezóny se velice těžko prosazovali a vlastně tak ukončili své tažení za těžko splnitelným cílem už na prvním stupínku. V závěru navíc přišel trest v podobě inkasování od Emmanuela Riviereho, jenž vsítil možná nejdůležitější branku sezóny i své kariéry.

Nejenže tenhle výsledek potopil Boulogne, zároveň smazal možnosti dalšího sestupujícího Le Mans, které nutně potřebovalo, aby St. Étienne v tomto duelu naplno nebodovalo. Nakonec by ale případný úspěch domácích Le Mans vlastně ani nepomohl, protože MUC72 souběžně padlo na půdě Nancy 2:3.

V prvním poločase se oba týmy otrkávaly. Bylo vidět, že Les Verts jenom nechtějí prohrát a soustředili se hlavně na pozornou defenzívu. Z brejků si nakonec paradoxně vytvořili ještě více příležitostí než Boulogne, které vůbec nenavázalo na parádní výkon z posledního kola. V něm otočilo nepříznivý stav 0:3 s Nice v posledních deseti minutách a bralo bod.

Připravenost domácího gólmana Bédénika nejprve prověřil svou střelou Payet, ale neuspěl. Poté Payet vyslal do šance spoluhráče Riviereho, i tady byl však Bédénik úspěšný. Na druhé straně pálil nebezpečně z přímého kopu Agouazi, nicméně Janot byl mezi třemi tyčemi rovněž neomylný.

Marné bylo dobývání hostující branky ze strany Boulogne. Ve druhém poločase zahrozil za domácí mužstvo Kapo z voleje, jeho střela ovšem jenom přeletěla břevno a to byla zároveň v podstatě jediná vážnější šance, která mohla skončit gólem. Jak Boulogne čím dál více otevíralo zadní vrátka, prokousával se soupeř do volných míst.

A jedno takové využil v 86. minutě. Matuidi hezky uvolnil Sakoa a ten našel skórujícího Riviereho. Dát dva góly ve zbytku zápasu byl pro nováčka ligy přímo nadlidský úkol. Trošku vzrušení stihl ještě dodat Ducatel, jehož však v pohodě vychytal Janot. Boulogne se zkrátka loučil s domácími fandy porážkou a s faktem, že si příští ročník najdou cestičku jen na Ligue 2.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele