15. kolo
28.11.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Boulogne znovu padlo, tentokrát 0:1 v Toulouse

Krize Boulogne pokračuje. Dnes tým nevyhrál již desátý zápas v řadě a na sedmnácté Saint-Etienne ztrácí již čtyři body. Důležitou výhru si naopak připsalo Toulouse, jemuž vítězství jedinou brankou vystřelil Mohamed Fofana.

FCT sice v minulém kole prohrálo 0:1 s Nice, opět ale najelo na vítězné koleje, které byly až do zápasu s OGC v provozu. Díky tomu se tým přehoupl do první desítky, na pohárovou Evropu ale stále ztrácí čtyři body. Naproti tomu se Boulogne utápí v mizerných výkonech. Již deset zápasů nevyhrálo a čtyři v řadě dokonce nezískalo ani bod. Stále ale zůstává na osmnáctém místě, ačkoliv na nesestupová místa již ztrácí čtyři body.

Domácím k výhře stačila pouze jediná branka. Na svědomí ji z pohledu Boulogne měl Mohamed Fofana, obránce domácích se z první branky v ročníku radoval v 29. minutě. Za tři body ale musí tým vděčit i Yohannu Pelému, jenž i přes zranění v poslední minutě uchránil svůj tým od inkasování, když na brankové čáře skvěle zasáhl.

Jako první se brankáři hostů Bédénikovi představil zapomenutý kanonýr z minulé sezony André-Pierre Gignac. Jeho střela ale pro obranu Boulogne neznamenala mnoho nebezpečí. Zkušený brankář, který si svou ligovou premiéru odbyl kvůli zranění Ibrahima Koneho a Matthiea Valverdeho, si následně poradil i s volejem Sissoka, jenž za tlaku svého týmu pálil po centru Didota.

Po ojedinělém útoku Boulogne se k zakončení dostal Ramaré, ale Pelé s jeho střelou neměl příliš problémů. Na druhé straně to ale bylo horší. Bédénik špatně vyběhl, přímý kop nevyrazil a již do prázdné branky nasměroval míč Fofana - 1:0. Boulogne chtělo na inkasovanou branku rychle zareagovat, Ramaré ale ani tentokrát na Pelého nevyzrál.

Bédénik se zase vytáhl proti skvělým nůžtičkám Gignace, kterého letos stíhá veliká smůla v zakončení. To se potvrdilo i chvíli po změně stran. Gignacova rána pouze o pár centimetrů minula branku Boulogne. Francouzský reprezentant pak raději upustil od zakončování a raději přihrával. To se mu jednou povedlo velice dobře, když našel volného Tabanoua. Ten ale nastřelil pouze hostujícího brankáře.

Hosté se ale v posledních minutách dostávali do tlaku, místy až drtivého. V posledních pár minutách se vyznamenal především brankář Pelé. Nejdříve si brilantním zákrokem poradil s nůžtičkami Kevina Das Nevese, následně ve čtvrté minutě nastavení zachránil svůj tým od inkasování. Přestože se srazil s útočníkem Moussilouem, na brankové čáře míč polapil a jeho tým tak získal důležité tři body.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1 TOULOSE VYHRAJE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele