17. kolo
13.12.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier odjíždí z Toulouse se třemi body, je již druhý

Montpellier pokračuje ve vynikajících výkonech a ukázal, že kratičký výpadek z konce října byl pouze chvilkovou záležitostí. Dnes si nováček soutěže poradil s Toulouse, když jedinou branku utkání vstřelil Camara, a je již na druhém místě.

V tabulce tak předskočil Olympique Marseille, jenž sice porazil Boulogne, nyní ale na HSC ztrácí dva body. Od celkového prvenství dělí Montpellier jediný bod, vedoucí Bordeaux má ale před sebou ještě zápas s Lyonem. Zato výkony Toulouse se mění s pravidelnými intervaly. A přestože jsou fialoví čtvrtým nejlepším domácím týmem v Ligue 1, tentokrát na svého soupeře nestačili.

Hosté se od úvodních minut soustředili především na útočení, a řádně tak znepříjemňovali debut Mathieuho Valverdeho v bráně Toulouse. Hned po čtyřech minutách nebezpečně pálil Alberto Costa, jeho přímý kop ale francouzský gólman s menšími problémy vytáhl. Jeho čistá a neposkvrněná statistika u TFC však vzala brzy za své - v desáté minutě se objevil na levé straně pokutového území osamocený Souleymane Camara a nechytatelnou ranou do horního rohu branky nedal svému soupeři příliš šancí - 0:1.

Domácí inkasovaná branka nabudila k lepšímu výkonu. Již po třech minutách pálil svou tvrdou pravačkou Gignac, ale tentokrát si nevedl tak dobře jako v minulém utkání. Jeho rána se totiž od tyčky odrazila mimo a domácí nedostali ani výhodu rohového kopu. Vyrovnávací brance se ocitli blízko i později, zhruba po půlhodině hry. Francois Sirieix ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně posla míč vedle.

I ve druhé půli se snažili spíše domácí. Pokus Paula Machada ale nenadělal brankáři Jourdrenovi příliš potíží. Montpellier poté zahrozil z rychlého brejku. Camara nádherným centrem objevil nabíhajícího Montana, ten ale svou hlavičku namířil pouze do diváků za domácí brankou.

V 68. minutě byli hosté opět blízko další brance. Costa ale napálil pouze boční síť. V nastavení se ještě o vyrovnání pokoušel Moussa Sissoko, po přiťuknutí Regattina ale pálil pouze do připraveného Jourdrena, a nedokázal mu tak pošpinit jeho čisté konto.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele