8. kolo
04.10.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse opět ztratilo, podlehlo rozjetému Lorientu 0:1

Toulouse pokračuje v nevýrazných výkonech. Po remíze s Bruggami v Evropské lize tým opět nevyhrál, s Lorientem na svém stadionu dokonce prohrál. Rozhodla o tom penalta z poslední minuty utkání.

Toulouse pravděpodobně nenapodobí umístění z minulé sezony, tedy páté místo. Po osmi odehraných kolech je totiž nyní až na patnácté příčce, na svém kontě pouze osm bodů - za dvě výhry a stejný počet remíz. To Lorient v poslední době najel na vítěznou vlnu, v posledních čtyřech utkáních nenašel přemožitele, dokázal bodovat například i s Paris Saint-Germain. Po právu mu tak patří vynikající pátá pozice.

Lorientu v utkání chybělo hned několik hráčů, mimo jinými Vahirua, Morel, Gameiro, Buron, Diane, Joinel, Jouffre, Yazid Mansouri a Amalfitano. Hosté se ale s početnými absencemi dokázali vyrovnat a navzdory zeštíhlenému kádru působili sehraně. Rozhodující okamžik zápasu však přišel až v samém konci - Didot zahrál v pokutovém území rukou a jeho chybu potrestal Monterrubio.

První poločas nebylo zrovna to, co by si divák na stadionu Parc Municipal des Sports přál. Ani jeden tým se totiž nedokázal výrazněji prosadit v útočné fázi a k vidění tak byly pouze jakési pološance. Jako první se ke střele odhodlal Daniel Braaten, jeho nevýrazný pokus ale brankáři Audardovi nenadělal příliš problémů. Na druhé straně se pokoušel překvapit Penalba - jeho rána z pětadvaceti metrů ale zamířila nad branku.

Největší příležitost první půle spálil těsně před hvizdem rozhodčího opět Penalba. Ten svou střelou z úhlu donutil Pelého k solidnímu zákroku. Druhou půli naopak začalo lépe Toulouse. Po individuální akci se na levé straně objevil samotný Franck Tabanou, jeho dobrou střelu ale vynikajícím zákrokem vytěsnil Audard. Brankář Lorientu se vytáhl i o pár okamžiků později. Didot našel Gignace, který skvěle prošel obranou hostů, ale zapomenutý kanonýr si vylámal zuby na skvěle chytajícím Audardovi.

Poté se Gignac s Didotem vyměnili. Pálil druhý jmenovaný - střela již překonala gólmana hostů, ale nakonec se netrefila do branky. Didot pak musel svého zaváhání na útočné polovině litovat ještě dlouho - na druhé straně, ve svém pokutovém území, totiž zahrál rukou a v devadesáté minutě nařídil sudí penaltu. K té se postavil Olivier Monterrubio, který již v zakončení neudělal žádnou chybu. Rozhodl tak o druhé výhře Lorientu v posledních třech zápasech.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele