23. kolo
06.02.2010 21:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Bordeaux prohrálo, bitva o titul tak zůstává otevřená

Lídr nejvyšší francouzské soutěže prohrál v Rennes, čehož využili fotbalisté Montpellieru, kteří se přiblížili na rozdíl pouhých tří bodů.

Domácí na svého soupeře vletěli bez respektu a na začátku druhého poločasu už vedli 3:0. Bordeaux se dvěma brankami v rozmezí čtyř minut sice vrátilo do hry, ale deset minut před koncem střetnutí Gyan přidal čtvrtou branku Rennes a rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Bretani.

Diváci se na stadionu ani pořádně neusadili a už padl první gól. Ve třetí minutě se míč po ose Bangoura - Briand dostal až k Marveauxovi, který jej tvrdou střelou poslal do sítě. Ani druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Aktivní Marveaux se probíjel do pokutového území, byl ale faulován českým záložníkem Plašilem a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Briand a s přehledem poslal Rennes do dvoubrankového vedení.

Šokované Bordeaux muselo čelit s chutí hrajícím domácím, ve 22. minutě musel parádní zákrok předvést brankář hostů Carrasso, který zasahoval proti střele Bangoury. Hosté se do hry dostali až po půlhodině , slibné šance si postupně vytvořili Plašil a Gouffran, ale domácí brankář Douchez byl pozorný. Deset minut před poločasovým hvizdem si největší šanci Bordeaux vytvořil Gouffran, ale už podruhé v tomto utkání ztroskotal na dobře chytajícím gólmanovi Rennes. Do kabin se tak šlo za dvoubrankového vedení domácího celku.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, už po třech minutách se opět měnilo skóre. Bangoura se příliš nerozpakoval a z voleje poslal míč za Carrassova záda - 3:0.

Hosté ale zbraně rozhodně nesložili a dvěma brankami během pár minut se vrátili do hry. Po hodině se po přímém kopu Wendela trefil Gouffran. O čtyři minuty později se k rozehrání standardní situace znovu postavil Wendel, tentokrát však volil přímou střelu a rozvlnil síť za zády Doucheze - 3:2.

Bordeaux se snažilo vyrovnat a nechávalo otevřená vrátka v obraně. Toho dvanáct minut před koncem využil Gyan, který utekl obráncům a z deseti metrů překonal brankáře Carrassa. Čtvrtý gól poslal hosty do kolen a stav 4:2 tak vydržel až do závěrečného hvizdu.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele