35. kolo
02.05.2010 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rennes podlehlo Sochaux 1:2

Rennes se již nadobro může rozloučit s myšlenkami na evropské poháry. Po dnešní prohře s podprůměrným Sochaux zůstává na osmém místě a tři kola před koncem ztrácí na páté místo osm bodů. Hosté si dnešním vítězstvím pojistili účast v Ligue 1 i pro příští sezonu.

Rennes z posledních pět zápasů vyválčilo pouze tři body - a to za stejný počet remíz. Hlavně kvůli velikému propadu formy tak na účast v Evropské lize i v příští sezoně mohou zapomenout. Naopak v Sochaux mají alespoň jeden menší důvod k oslavě - první výhru po dvou měsících a jistota francouzské nejvyšší soutěže i v příští sezoně. K potvrzení účasti dnes stačilo Les Lionceaux získat dva body.

Hosté, jež nejspíš vyděsila stále ještě existující vidina sestupu, začali utkání lépe. Carlao zahodil svou příležitost jako první - po Martinově přímém kopu totiž svou hlavičkou pouze přestřelil. Sochaux se ale nakonec dočkalo - a to opět po standardní situaci. Po Maurice-Belayově centru ze 28. minuty se před vlastní brankou špatně zorientoval Briand a hlavou poslal balon za záda svého spoluhráče - gólmana Doucheze - 0:1.

Nešťastný autor první branky se své zaváhání pokoušel napravit o pár minutek později. Z dobré pozice vypálil, brankář Richert byl ale připraven. Za hosty se ještě s blížícím se koncem první půle pokoušel navýšit vedení mladý Ryad Boudebouz. Jeho rána ale skončila na nohou jednoho z obránců, vápno domácích bylo přehuštěno.

Sochaux si vypracovala perfektní příležitost po změně stran. Stephane Dalmat se objevil zcela sám před gólmanem soupeře - ale minul. Hosté se nadále tlačili, dalším, který zkoušel své štěstí, byl útočník Ideye Brown. Tentokrát zasáhl dobře Douchez. Rennes dnes opravdu nebylo ve své kůži - v 70. minutě ale velikou pasivitu protrhl Ismael Bangoura, jehož uvolnil Jerome Leroy. Soupeřův gólman ale neinkasoval ani nyní.

O tři minuty později byl blíže domácí Hansson. Po rohovém kopu napálil svou hlavičku pouze do břevna. A za své zastřelování byli domácí potrestáni. Maurice-Belay si pohrál s Fannim na pravé straně, nacentroval Gavanonovi a ten již neváhal - 0:2.

Domácím dal v 83. minutě naději Marveaux. Jeho proměněný pokutový kop po ruce Dramého ale ve výsledku znamenal pouze drobnou úpravu. Zápas nakonec skončil 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele