10. kolo
25.10.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lens opět prohrálo, tentokrát 0:2 s Toulouse

Lens opět prohrálo a v tabulce zůstává na sestupových pozicích. Tentokrát nestačilo na Toulouse, které začíná stoupat tabulkou.

Toulouse se nová sezona zatím příliš nedaří. V tabulce je až na jedenácté příčce, na pohárová místa ztrácí již šest bodů. V Evropské lize tým odjížděl ve čtvrtek s debaklem - Šachtar doma naložil FCT hned čtyři branky. Fialoví ale dnes vše alespoň trochu napravili v domácí lize, kde vyhráli již podruhé v řadě. Naopak Lens nevyhrálo již sedm zápasů v řadě a zůstává na předposlední pozici.

Skóre se poprvé měnilo zhruba po půlhodině hry. Již svůj čtvrtý gól v sezoně si připsal záložník Moussa Sissoko, zatím překvapivě nejlepší střelec týmu. Druhá trefa přišla až ve druhém poločase - na své úspěšné tažení v minulé sezoně dal vzpomenout André-Pierre Gignac.

První šanci ale spálili domácí. Sebastien Roudet z přímého kopu našel na vzdálenější tyči Razaka Boukariho, ten ale ze složité pozice minul. Další šance byla opět ve znamení Lens, opět ve znamení standardní situace. Kanga Akalé vyzval ke skórování Alaeddine Yahiu, ten již překonal vyběhnuvšího brankáře Pelého - míč skončil za brankovou čarou, ovšem mimo svatyni hostů.

Paradoxně to pak byli hosté, kteří se ujali vedení v zápase. Paulo Machado objevil svou skrytou přihrávkou dobře postaveného Francka Tabanoua. Ten svou střelou ještě nastřelil břevno, k odraženému balonu ale nejrychleji doběhl Moussa Sissoko a jednoduše uklidil míč do sítě. Deset minut před koncem poločasu se tak hosté ujali vedení 1:0.

Ve druhé půli se Lens již do větších příležitostí nedostalo, na tahu tak bylo Toulouse. Konkrétně André-Pierre Gignac, který se snad pomalu dostává do své dřívější formy - nejdříve obešel své dva strážce a poté chladnokrevně zavěsil do dolního růžku Runjeho branky. Domácí brankář byl i tentokrát bez větší šance zasáhnout - 0:2.

Toulouse se téměř dočkalo tříbrankové nadílky. Machado opět chytrou přihrávkou vyzval svého spoluhráče, tentokrát Sissoka. Ten ale tentokrát napálil pouze tyč domácí branky. Mladý záložník hostů ale na chvíli zapomněl plnit také defenzivní úkoly a po jeho chybě se do solidní příležitosti dostal Roudet. Jeho dobře mířená střela ale narazila pouze na brankáře Pelého. Gólman Toulouse musel být připraven i o pár chvil později, kdy se po úniku obránci odhodlal ke střele Boukari.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele