21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier pokračuje v krasojízdě, po výhře v Lens je už druhý

Věříte na zázraky? Mnozí z vás určitě ne, nicméně pokud alespoň trošičku sledujete dění ve francouzské Ligue 1, budete si muset jeden z nich k tělu připustit. Loni ho načal v Budneslize Hoffenheim, ovšem svou jízdu nedotáhl do cíle a hned po polovině soutěže odpadl. Nováček francouzské ligy Montpellier je na tom o trochu lépe. Na druhé příčce si vypracoval tříbodový náskok a jde tak směle za svým, ani se nedá říct snem, ale doslova a do písmene zázrakem.

Z mnoha stran se ozývají hlasy, že takové tempo nemůže vydržet až do konce. Odpůrcům se rozzářili oči po jasném debaklu v Monaku (0:4), následně se však urodily dvě výhry a jasná zpráva je tedy na světě - Montpellier mohutně bojuje o Ligu mistrů. Ve vyrovnané špičce se sice každá chyba trestá, nováčkovi se však zatím daří. Na půdě jiného novice měl sice velké štěstí, ale nejtěsnější možná výhra 1:0 se každopádně počítá.

Lens se zatím bezpečně drží na patnácté příčce od sestupových vod, jedenáctibodový odstup se zdá být prozatím dostatečným náskokem. Montpellier přeskočil na druhém místě konkurenční Lille, které podlehlo ve středu Sochaux. Hrdinou zápasu se stal Kolumbijec Victor Hugo Montaňo, který vyrovnané klání rozhodl hezkou brankou čtyři minuty před závěrečným hvizdem.

Přitom v úvodu utkání byl úspěšnější domácí mančaft a bůh ví, co by se dělo, kdyby některou ze svých možností proměnil. Nejprve krásně zatáhl balón na straně Dejan Milovanovič, po jeho pasu se pak z voleje do balónu opřel Yohan Demont, nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Následně se Demont vžil do pozice nahrávače a posadil měkoučký centr na hlavu Abdoulrazaka Boukariho, ten ovšem také mířil mimo.

Do konce půle se už nic neměnilo, hosté ožili až po přestávce. A hlavně pozdější spasitel Montaňo. Ten si to hned nazačátku druhého dějství štrádoval sám až k bráně gólmana Vedrana Runjeho, jenže jistý strážce branky proti ráně z 18 metrů zasáhl perfektně. Hned na to zlikvidoval další pokus kolumbijského útočníka.

Na druhé straně mohl otevřít skóre Srb Milovanovič, avšak fantasticky se vytáhl brankář Geoffrey Jourdren, a proto nadešla chvíle pro Montaňa. Dlouhý balón Alberta Costy našel Karima Aït-Fanu, jenž uvolnil Montaňa, a ten střelou do vzdálenějšího rohu rozjásal hrstku hostujících fandů vážící cestu do Lens.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele