6. kolo
20.09.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lens ztratilo výhru 1:0 proti Lille v nastavení

Lille již stálo na pokraji tragédie. V deseti mužích prohrávalo na hřišti nováčka z Lens v nastaveném čase druhého poločasu 0:1. Ve třetí minutě nastavení ale zaúřadoval obránce Adil Rami, který určil na konečných 1:1.

Lens tak nevyhrálo již tři utkání v řadě. Za ztrátu se ale dá považovat prohra s jiným nováčkem - z Montpellieru. Remízy se dvěma ambiciózními celky - Lille a Rennes se pro nedávno druholigový klub rozhodně počítají. Díky dnešnímu bodu se Racing dokonce posunul o dvě příčky vzhůru, momentálně uzavírá první desítku. Naopak pro Lille je remíza jasnou ztrátou, v posledních týdnech se totiž již zdálo, že tým Rudiho Garcii konečně nabírá formu a brzy bude opět prohánět vedoucí celky. Nyní ale opět nezískal tři body a je až na patnácté příčce.

Góly začaly padat až po změně stran. Zhruba po hodině hry přidal svůj třetí gól v sezoně do sbírky Razak Boukari. Jeho tým se již viděl na šokujících titulcích francouzských plátků, což umocnilo vyloučení Yohana Cabayeho ze 72. minuty. V posledních okamžicích zápasu na sebe ale vzal zodpovědnost Adil Rami, který rozhodl o dělbě bodů.

Do utkání lépe vstoupili hosté. Aktivně napadali a dostali se i do mnoha slibných situací. Nejlépe vypadala ta z 24. minuty, kdy Kevin Gameiro, který se oproti minulému zápasu již objevil v základní sestavě, spadl v pokutovém území po kontaktu s jedním z obránců. Rozhodčí se ale rozhodl penaltu nezapískat. Domácí kontrovali šancí Eduarda, ten ale pouze z bezprostřední blízkosti napálil brankáře Butella. Lens bylo prakticky po celý zápas lepší.

To se na skóre odrazilo ale až v 57. minutě. Boukari si naskočil na neuvěřitelně přesný centr Demonta ze standardní situace a nedal statickému brankáři větší šanci na úspěch. Domácí se zaslouženě ujali vedení 1:0. Naděje na výhru se zvýšily již v 72. minutě. Náhradník Yohan Cabaye nebyl na hřišti ani minutu a už cestoval do sprch znovu. Tentokrát ale nedobrovolně, jeho sklub proti Sambovi ocenil sudí červenou kartou.

Hosté ale ještě zabojovali. Stejně jako v zápase s Valencií, padl i nyní gól v samém závěru utkání. Tentokrát až ve třetí minutě nastavení. Adil Rami si naběhl na dlouhý balon z obrany a přeloboval zklamaného brankáře Runjeho.

Autor: Anna-Marie Kroupová / frenchleague.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 Pokud bude Lille pokračovat v dobrých výkonech jako v posledních dvou zápasech....měli by vyhrát!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele