12. kolo
31.10.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lens vychytal brankář Audard. Lorient veze remízu 1:1

Lens pokračuje v matných výkonech. Dnes nedokázalo vyhrát na vlastním stadionu s Lorientem a v tabulce stále zůstává v sestupovém pásmu.

Racing Lens měl sice poměrně povedený start do sezony, poslední zápasy se ale nováčkovi soutěže vůbec nedaří. Z posledních osmi zápasů nevyhrál ani jednou, získal navíc pouze tři body. To Lorient jako by opět zapomněl na svou skvělou formu zpřed čtrnácti dny. Po prohře se Sochaux tak přichází další nepříliš pozitivní výsledek - remíza se sestupem ohroženým Lens.

Gólově načal utkání tři minuty před přestávkou hostující obránce Franco Sosa. Domácí ale využili přestávky mezi poločasy a nakonec se jim ve 49. minutě podařilo vyrovnat. Autorem vyrovnávací branky se stal Eduardo.

Lens se těšilo z pozitivního startu do zápasu. V úvodní šanci se po šestnácti minutách hry objevil Razak Boukari. Po dlouhém běhu s míčem se rozhodl pro tvrdou ránu. Ta ale nakonec brankáři Audardovi přílišné problémy nenadělala. O pět minut později se pokoušel brankáře Lorientu z veliké vzdálenosti překvapit Yohan Demont, ani on ale na Audarda nevyzrál.

Snad největší příležitost domácích v první půli měl ale na svědomí útočník Eduardo. Ten si naběhl na chytrou přihrávku a mířil si to sám na brankáře. Audard měl ale dnes pravděpodobně šťastný den - nejenže míč nohou se štěstím vyrazil, dobíhající Sebastien Roudet z jasné pozice netrefil odkrytou branku. Nakonec to ale překvapivě byli hosté, kteří se ujali vedení v zápase. Přesný Gameirův centr zužitkoval Franco Sosa, pokud bychom chtěli být přesní, tak jeho hlava - 0:1.

Domácí se ale inkasovanou brankou nedali zastrašit a již tři minuty po změně stran se začínalo znovu. Po pasu Monneta-Paqueta rybičkou tečoval míč do brány letící Brazilec Eduardo - 1:1. Lens se i nadále tlačilo do útoku. Demont krátkou přihrávkou oslovil Boukariho, ten ale svým projektilem pouze označkoval břevno Audardovy svatyně. V další příležitosti se objevil mladičký Monnet-Paquet. Ani on ale na gólmana soupeře nevyzrál.

Zhruba po hodině hry rozjížděli domácí slibný protiútok. Na jeho konci byla přesná střela aktivního Paqueta. Ani ta ale na "božského" Audarda nestačila. V 67. minutě již trpělivost přešla také Roudeta a rozhodl se pro individuální akci - k jeho smůle se ale rána opět zastavila na břevnu. Domácí mohli svých nevyužitých šancí litovat o to víc, když v nastaveném čase gólmana Runjeho pořádně vystrašil Olivier Monterrubio. Na skóre se ale již nic nezměnilo a RC Lens tak mohl spílat pouze sobě za nevyužité šance.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele