25. kolo
20.02.2010 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 1:0

První ligovou výhru v roce 2010 slaví fotbalisté PSG. Toulouse, kterému se tak v tabulce přiblížili na rozdíl jednoho bodu, porazili těsně 1:0 proměněnou penaltou Hoaraua z prvního poločasu. Tahle chvíle byla klíčová pro celé utkání. Hosté totiž nejenom že museli strávit nařízení pokutového kopu, ale přišli také i o vyloučeného Ebonda.

O tolik lepší než Toulouse domácí rozhodně nebyli. Mohli si však užívat už po 23 minutách obrovské výhody - nabídnuté penalty a do konce zápasu oslabeného soupeře. V deseti se poté Toulouse na vyrovnání nezmohlo, i když Capoue k němu byl ve druhé půli hodně blízko.

FCT začalo v Parku princů aktivněji. Kazim v 11. minutě převzal balón po Camarovi, ale domácí brankář Edel jeho střelu polapil. O chvilku později to turecký útočník, který je v Toulouse na hostování z Fenerbahce, zkoušel na Edela znovu, jenže ten byl zase úspěšný. A pak nastala ona 23. minuta...

Obránce Ebondo ve vápně srazil pronikajícího Luyindulu, a ačkoli zákrok možná nevypadal vlivem hereckého umění pařížského útočníka tak hrozivě, sudí Lannoy se zachoval jako nekompromisní krutovládce. Ebondo viděl červenou kartu a domácí navíc kopali penaltu. Tu proměnil v pohodě Hoarau, jenž se v Ligue 1 trefil poprvé od 26. září loňského roku.

Do konce poločasu měly oba týmy po jedné solidní šanci, Hoarau mohl skórovat podruhé, ale hlavou po centru Giulyho jen přestřelil, na druhé straně Kazim napálil z voleje Braatenův pas, ovšem mimo. Přestože Toulouse vstupovalo do druhého poločasu o hráče méně, nevedlo si vůbec špatně.

Nejprve však mohl poslat PSG do dvoubrankového vedení Erding. Jen reflexivní zákrok navrátivší se brankářské jedničky Pelého pařížské podnikání znemožnil. Pak měli hosté největší možnost na vyrovnání, Capoue smolně hlavičkoval po centru Machada do tyčky. Do konce utkání si domácí jednobrankový výsledek pohlídali, na Toulouse byla zkrátka znát únava ze sedmdesátiminutového oslabení.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně výhra po tak dlohé době ikdyž je pravda, že jsme měli na mále. Skvělé výkony předvedl Hoarau, který nejen že útočil a mohl ještě přidat dvě branky, ale také se vracel do obrany a odvedl tam kus dobré práce vyzvednout bych chtěl ještě Giulyho, který ve svých 33 letech " brousí lajnu " jako dvacetiletý mladík a velice znepřijemňoval práci obráncům. Jen tak dál a udržme se na vítězné vlně i v dalším zápase, který bude nejen těžký, ale také ostře sledovaný Paris SG - Olympique Marseille. ALLEZ PARIS

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych aby se kt omu vyjádřila paní Anna-Marie Kroupová.....ALLEZ PARIS

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš můj člověk ....ALLEZ PSG! (www.paris-sg.wgz.cz)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele