2. kolo
15.08.2009 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Le Mans UC 72 3:1

Paris dokázalo po remíze vybojovat před vlastními fanoušky všechny tři body proti Le Mans i přesto, že v prvním poločase prohrávalo. Ovšem PSG dokázalo rychle srovnat a ve druhé půli díky vlastenci celý duel otočit. V tabulce proto poskočilo na třetí místo a boje o titul myslí vážně. Le Mans je s jedním bodem patnácté, ovšem za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí.

Hosté byli v úvodní dvacetiminutovce rovnocenným sokem, první šanci utkání si ale vytvořili domácí. Po pasu Pguy Luyinduly měl na kopačce otevření skóre Stephane Sessegnon, ale na poslední chvíli ho dokázal odzbrojit bek Gregory Cerdan. Na druhé straně v 21. minutě šokovalo Le Mans Park princů. Po dlouhém nákopu brankáře a přiťuknutí hlavou se mezi obránci Mamadou Sakhem a Sammym Traorem prosmýkl norský forvard Thorstein Helstad a poslal bezmocného Coupeta na druhou stranu - 0:1.

Za dalších dvanáct minut ale bylo srovnáno. Nejprve sice nedokázal Erding hlavou umístit mezi tři tyče rohový kop Sessegnona, ale následně krásně vyškolil na levé straně dva obránce a poslal míč podél těla brankáře Rocheho po zemi k tyči. Od této chvíle se domácí zvedli a následovaly tvrdé pokusy Luyinduly a Erdinga, nicméně obě střely ze střední vzdálenosti zlikvidoval Roche.

V druhé půli již následoval obrovský tlak PSG, Rochemu zmrazil dech Sessegnon, jehož dělovka z 18 metrů skončila na tyči. Po hodině hry rozhodl vlastní brankou Frederic Thomas, jenž si hlavou srazil na vzdálenější tyči přímý kop Sessegnona. O deset minut později mohl srovnat Roland Lamah, po pasu Modiboho Maiga vyslal na Coupeta velmi tvrdou ránu, avšak francouzský gólman dobře kryl.

Tečku za zápasem udělal osm minut před koncem Ludovic Giuly, který zakončil umístěnou střelou k tyči velmi pohlednou kombinaci kapitána Claudeho Makeleleho a Matejy Kežmana. V příštím kole se pokusí PSG vybojovat další bodíky na hřišti Valenciennes, Le Mans bude chtít rozšířit svou sbírku v domácím prostředí proti Nancy.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bez Hoaraua bude mit PSG velký problém dávat branky, doufám, že už dnes bude hrát

Reagovat
smazaný uživatel

PSG je nej.klub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele