17. kolo
13.12.2009 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Paris St. Germain rozdrtilo potápějící se Saint-Etienne 3:0

Rozhodnuto během třinácti minut. Trefil se Sessegnon a Luyindula, ještě před koncem první pětačtyřicetiminutovky vedení pojistil Erdinc. Paris Saint-Germain tak ponechává St. Etienne v krizi a samo se přemístilo do první desítky.

Zeleno-bílí tak nevyhráli již pět utkání v řadě a stále jsou velice blízko sestupovému pásmu, konkrétně pouze tři body. Vedení Saint-Etienne ale za koučem Perrinem stále stojí a jeho odvolání nechystá. Naopak PSG si před vlastními fanoušky alespoň trochu vylepšilo reputaci, když v minulém utkání nestačilo na vedoucí Bordeaux. Na pohárové příčky nyní ztrácí tři body.

Celá kanonáda měla rychlý začátek. Hned po deseti minutách zavelel k útoku Luyindula, o dvě minuty později ho následoval jeho spoluhráč Stéphane Sessegnon. Celé dílo pak dokončil svou šestou trefou v ročníku Mevlüt Erdinc, jenž se trefil přesně ve 39. minutě.

Byl to právě turecký kanonýr, který měl na kopačkách úvodní šanci zápasu. Jeho hlavička ale postrádala všechna důležitá kritéria a brankář Janot si pro míč jednoduše došel. Těžší práci připravil brankáři hostů Stéphane Sessegnon, jenž svým tvrdým a dobře umístěným volejem dal vyniknout právě svého soupeře v bráně.

Ale o pár minut již tentýž brankář tentýž zákrok nezvládl. Z pětadvaceti metrů se tentokrát napřáhl Jeremy Clement, gólman Saint-Etienne ale jeho střelu pouze vyrazil a dobíhajícímu Luyindulovi už nelze nic vyčítat - jednoduše uklidil míč do prázdné branky - 1:0. Z deště pod okap se přesunuli hosté. O dvě minuty později to bylo již o dvě branky.

Cedric Varrault, Helton Dos Reis a Guirane N'Daw. To jsou jména viníků. Ani jeden z nich totiž nedokázal odvrátit centr do pokutového území a před Sessegnonem se otevřela parádní příležitost. Beninský reprezentant ve stoprocentní příležitosti nezklamal a parádní ranou poslal svůj tým do vedení 2:0.

Poslední naděje hostů vymizela těsně před koncem první půle. Erdinc si naskočil na Jalletův centr a již to bylo. Ano, bylo to již tři ku nule. Ano, již bylo rozhodnuto. A ano, Paris Saint-Germain přestalo hrát tolik ofenzivně.

Ke slovu se tak dostali také hosté. Konečně, tedy po padesáti minutách hry. Dabo svým centrem našel volného Gelsona, švýcarský reprezentant ale nemířil přesně a dokázal tak momentální nemohoucnost svého týmu. Nakonec to mohlo skončit ale daleko větším debaklem. Čtvrtou branku měl na kopačkách Giuly, když ho perfektním pasem opět oslovil dnes skvělý Jallet. Brankář Saint-Etienne ale takovou potupu nedopustil a zůstal "pouze" u tří inkasovaných branek.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele