34. kolo
25.04.2010 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marseille si poradila i se St. Étienne a titulu je velmi blízko

Čím dál blíže je po dlouhých 17 letech Olympique Marseille mistrovskému titulu z Ligue 1. Domácí vyhráli svůj šestý zápas v řadě a pokud v příštím kole porazí venku druhé Auxerre, které mu notně šlape na paty, bude jim k prvenství chybět jediné vítězství ze tří zbývajících kol. Tři body nad St. Étienne rozhodla brzká branka Mathieua Valbueny.

Forma svěřenců kouče Didiera Deschampse je úctyhodná. Už teď vlastně mají skorojistotu, že si v příští sezóně zahrají Ligu mistrů a skončí nejhůře třetí. Jestli příště venku v Auxerre neprohrají, těžko je v cestě za vysněným cílem už někdo zastaví. AJA je vlastně posledním soupeřem, který ho může o titul připravit.

St. Étienne zůstává na první nesestupové sedmnácté pozici. Na osmnácté Le Mans má náskok osmi bodů, takže v případě výhry nad Lens a možné prohry Le Mans s Boulogne vlastně může slavit záchranu už v příštím kole. Prohra v Marseille zkrátka není pro alpský klub žádnou velkou tragédií.

Jediný gólový okamžik utkání se tedy zrodil už v šesté minutě. Brandao obral o míč Payeta, přihrál po své pravé ruce na rozběhnutého Valbuenu, kterého marně stíhal Dabo, a marseillský záložník zlehka a v pohodě ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Olympique tahle trefa hodně uklidnila a i na její hře to bylo hodně vidět.

Po půlhodině hry mohl skórovat z dobré pozice také Niang po centru Lucha Gonzáleze, ale jeho hlavičku výtečně zlikvidoval hostující brankář Janot. Spolupráce Lucha s Niangem zafungovala o pár chvil později znovu, avšak ani tady marseillský kapitán nezaúřadoval, ba co hůř, tentokráte nezamířil ani mezi tři tyče. Les Verts mohli skórovat těsně před přestávkou, jenže pohotová rána Payeta po centru Saka letěla jen nad branku.

Ve druhé půli OM pokračoval ve svém fotbalu, Brandao si zaběhnul do šance, jenže následně pálil nad, pak vzal všechno na sebe Valbuena, sobecky a zbytečně ovšem nestřílel, našel pasem hlavičku Bonnarta, jenže ten zase nezacílil do brány. Jak se blížil konec utkání, začala Marseille od své aktivní hry trošku opouštět. A soupeř vycítil šanci.

Varrault hezky patičkou vybídl ke skórování Riviereho, ten však napálil pouze nohy domácího strážce branky Mandandy. V závěrečných minutách měl Olympique opravdu velké štěstí, Benalouaneho hlavička po centru z přímého kopu totiž orazítkovala tyčku. Nicméně za brankovou čáru nezamířila, a tak se Marseille udržela na vedoucí pozici s pětibodovým náskokem.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

AS má náskok pouhých 8 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele