7. kolo
26.09.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - US Boulogne 1:0

Největší překvapení dosavadní sezóny a zároveň nováček Ligue 1 Montpellier se na vítězství nad dalším novicem z Boulogne tentokráte pořádně natrápil, tři body mu ovšem nakonec zaslouženě spadly do klína. Domácí výběr se totiž trefil deset minut před závěrečným hvizdem, k tomu se posunul na třetí dělenou příčku a může se prát o velmi cenné umístění na konci tohoto ročníku. Hosté nevyhráli již počtvrté za sebou a navíc podruhé v řadě prohráli.

Proto klesli až na čtrnácté místo a jejich velmi dobrý začátek začíná vycházet do ztracena, ještěže vůbec byl, jinak by na tom byli hodně špatně. Domácí nováček poprvé ohrozil soupeřovu branku po 18 minutách hry, kdy Victor Hugo Montano našel Jorise Marveauxe, jeho divoká rána však mířila nad. O čtyři minuty později to zkusil z přímého volného kopu Alberto Costa, ani on ovšem mezi tři tyče nezamířil.

Costa se mohl radovat o chvíli později, jeho rohový kop hlavou zasáhl obránce Guillaume Borne a nebýt pohotového zákroku brankáře Mathieu Valverdeho, byla by do statistik zapsaná vlastní trefa. Costovy rohy byly nebezpečné v celém průběhu střetnutí, po jednom z nich se do vzduchu pověsil Marveaux, ovšem skóre neotevřel. Po změně stran nebyl tolik k vidění útočný fotbal, z nudy diváky vytrhl pouze Belhanda, jemuž nahrával Karim Ait-Fana, gólman Valverde i tentokráte skvěle vyrazil.

Gólový moment se urodil v 79. minutě a pro Boulogne bylo příliš pozdě, aby něco se stavem udělalo. Rozhodl nebezpečný Costův roh a varovný prst, který Costa dával po celý deul, tak Boulogne neregistrovalo. Valverde totiž vytáhl jeho balón jen na Dzodiče, který uklidil do odkryté klece - 1:0. V závěru si vypracovali možnosti ještě Belhanda s Costou, výsledek se už ale neměnil.

V příštím kole bude Montpellier potvrzovat dobrou formu na půdě Grenoble, Boulogne přivítá na svém stánku pohárového účastníka Lille.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele