33. kolo
18.04.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Toulouse FC 1:1

Montpellier ani napočtvrté nedokázal slavit tři body a pět kol před koncem vlastně ztratil naději na to bojovat o titul. Na vedoucí Marseille totiž ztrácí už hrozivých devět bodů. Proti Toulouse, týmu ze středu tabulky, byl až do 80. minuty lepším týmem. Jenže hostující Kazim-Richards dokázal v nastaveném čase nakonec vyrovnat na konečných 1:1.

HSC si v posledních čtyřech kolech hodně pokazil reputaci. Připsal si jen tři remízy v řadě, ačkoli nad soupeři, jakými jsou Le Mans nebo právě Toulouse, by získat vítězství nemělo jít tak těžko. V závěru se tak s pěti dalšími celky vlastně popere o třetí příčku, která by mu zajistila Ligu mistrů pro příští sezónu.

Nebylo divu, že proti letos nijak zářícímu Toulouse domácí drželi taktovku první půle. Tradiční tvůrce hry Costa vypálil první nebezpečnější střelu na branku, gólman Blondel mu jí tentokráte zneškodnil a z následného rohového kopu zamířil hlavičkou šéf obrany Spahič mimo.

Ve 25. minutě si pas Costy našel Camaru, který také zamířil vedle, ve 31. minutě se už Montpellier ujal zaslouženého vedení. Belhanda založil na vlastní polovině rychlý protiútok, dodal balón Costovi, jenž si ho hezky zpracoval na prsa a nedal Blondelovi žádnou šanci. Ve 40. minutě domácí trochu, možná z euforie, zapomněli na zadní vrátka a Congré mohl chybu po centru Didota potrestat. Reflexivně však zakročil brankář Jourdren.

Costa byl při chuti i po přestávce. V 59. minutě nebylo k vedení 2:0 opravdu daleko, jen pro HSC škoda, že pálil jen nad břevno. Blondel pak musel ještě polapit Lacombeho pokus. Jak se blížil konec utkání, Montpellier se už do ofenzívy tolik nehrnul. Chtěl zkrátka těsný jednobrankový náskok udržet. Varování přišlo v 82. minutě, hostující Machado totiž trefil břevno.

Ve druhé minutě nastavení FCT přece jenom srovnalo. Střídající Regattin odvážně zatáhl míč po levé straně vápna, nestihli ho montpellierští strážci Camara ani Spahič, a tak překrásný pas doputoval na zadní tyč, kam si naběhl Kazim-Richards a ještě krásnější ranou zavěsil z voleje přesně pod víko.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele