5. kolo
12.09.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier v souboji nováčků porazil Lens 1:0

Souboj dvou letošních nováčků vyzněl lépe pro domácí tým. Montpellier zatím v první lize ještě neprohrál a tři body si připsal i proti oslabenému Lens.

Montpellier po postupu do nejvyšší soutěže zatím válí. Zatím neprohrál jediný zápas, poslední tři zápasy navíc vyhrál. V tabulce mu dokonce po pěti odehraných kolech patří druhé místo, fanoušci HSC ale musí počkat na výsledek z Bordeaux. Také druhý nováček z Lens nezačal sezonu nejhůř. Ve čtyřech odehraných kolech prohrál pouze jednou, nyní si tak připsal teprve svou druhou porážku.

Jediný gól utkání vstřelil těsně před koncem prvního poločasu mladý Argentinec Facundo Alberto Costa. Pro něho to znamenalo již třetí gól ve čtvrtém startu a je tak nejlepším střelcem svého týmu.

Aktivnější byl úvodu zápasu Montpellier, první šanci si ale vypracovali hosté. Boukari se už už chystal vypálit z velice nadějné pozice, míč mu ale na poslední chvíli z nohy uloupil Emir Spahić. Domácí kontrovali šancí Costy. Ten z bezchybného centru trefil ale hlavou pouze břevno brány hostů. Šance domácích pokračovali i nadále. Chybu v obraně hostů využil Pitau, který ale svou střelou pouze napálil reklamní panely.

Hostům se nic nedařilo. Míč za vlastního gólmana si málem srazil Yahia, následně Kovačević v pokutovém území stáhl Montaña a kopala se penalta. Ve 39. minutě se k ní postavil Facundo Alberto Costa, který zkušeně proměnil. Jeho druhý gól z penalty v této sezoně znamenal vedení 1:0 pro domácí.

Druhá polovina zápasu byla opět v režii domácího týmu. Další chybu hostů ve středu pole málem potrestal Monaño, který přihrával na dobře postaveného Ait-Fanu. Tomu ale v zakončení chyběla větší chladnokrevnost. Největší šance měli hosté ze standardních situací, domácí si s nimi ale poradili a nakonec zaslouženě vyhráli 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 HSC válí a přejedou i oslabený Lens

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele