35. kolo
02.05.2010 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bastosova trefa rozhodla o výhře Lyonu v Montpellieru

Těsná výhra 1:0 nad Montpellierem, kterou zařídil osmnáct minut před koncem Bastos, vyhoupla Lyon na čtvrté místo tabulky dva body za třetím Lille, které nyní drží příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Olympique má však ještě zápas k dobru. Montpellier naopak klesl až na šestou pozici, první nepohárovou. Na ligovou výhru čeká už šest ligových kol.

OL v úterý nezvládl utkání Ligy mistrů doma s Bayernem a v Montpellieru to dlouho vypadalo, že je tým vyřazením poznamenaný. Šlágr kola měl slibovat hezký fotbal, nabídl ovšem jen pár sporadických gólovek na obou stranách, z níž jednu v úspěšný brankový pokus proměnili nakonec hosté. Lyon tak oplatil soupeři porážku 1:2 z podzimní části.

Do první šance zápasu se dostal v 5. minutě loynský Bastos, ale Jourdren jeho střelu z přímého kopu polapil. Na druhé straně se rychlík Aït-Fana zbavil ve 14. minutě stopera Crise, ovšem gólman Lloris si vedl na jedničku a vychytal ho. Montpellier byl do poločasu ještě v jedné dobré příležitosti, když Aït-Fana uvolnil Camaru, jenže Lloris byl zase proti.

Druhá půle nabídla podobný fotbal jako v tom prvním. Oba týmy výborně bránily, a jen občas se tak dostávaly do gólových možností před oba brankáře. Ti se snad po zápase ani nemuseli sprchovat. Ve stoprocentní tutovce se ocitl domácí HSC v 56. minutě. Bocalyho centr sice nenašel Montaňa, ale dostal se až k volnému Costovi, kterého na poslední chvíli zablokoval dobrým zákrokem Toulalan.

Posledních dvacet minut zápasu už ovšem patřilo Lyonu. Nejprve se zastřeloval Gomis, jenž v 70. minutě zamířil vedle, o pár chvil později však už padla první a zároveň jediná branka utkání. Lloris dlouhým nákopem vybídl nabíhajícího Bastose a ten levačkou přízemní střelou překonal brankáře Jourdrena. Montpellier se už na vyrovnání nezmohl, naopak mohl v závěru ještě inkasovat, avšak Gomis opět nestřílel ani do branky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele