14. kolo
22.11.2009 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier porazil Lille 2:0 a opět se přiblížil pohárům

Montpellier se po reprezentační pauze zase vrátil na vítěznou vlnu. Porazil nažhavené Lille 2:0, když se dvěma zásahy blýskl útočník Montano.

Pro ambiciózního nováčka to tak znamená první výhru po dlouhých třech zápasech bez většího úspěchu. Díky třem bodům se HSC posunulo v tabulce opět vpřed a útočí na evropské poháry - tentokrát z pátého místa. Naopak Lille po třech ligových výhrách v řadě padlo a další zázračný vzestup se nekoná.

Gólové okamžiky přišly až po změně stran, oba je měl ale na svědomí stejný muž - Kolumbijec Victor Hugo Montaño. Jeho první úspěšní střela přišla v 65. minutě, navázal na ní až tři minuty před koncem, kdy definitivně pečetil výhru svého týmu.

Již po třech minutách se mohlo skóre měnit poprvé. Montaño nastavil hlavu do přímého kopu, ale míč nakonec za brankářem Landreauem neskončil. Na druhé straně se pokoušel něco vymyslet aktivní Gervinho s Frauem, bezvýsledně. Byl to nakonec mladý belgický štírek Eden Hazard, který přelstil obranu domácích - jeho přihrávka ukázala naprosto nekrytého Pierra-Alaina Fraua. Na poslední chvíli k němu ale přispěchal jeden z obránců a nebezpečí tak v 16. minutě zažehnal.

Osmnáctiletý talent si na playmakera zahrál i o pár minut později. Narazil si s Balmontem a pak další vynikající přihrávkou oslovil Gervinha. Ten si ale míč nedokázal ideálně zpracovat a než se pokojně usadil na jeho kopačkách, doběhl ho obránce Cyril Jeunechamp, jenž ho odzbrojil dobrým skluzem.

Domácí se dostali do hry na konci druhé půle. Ve vypjaté atmosféře pálil z rohu jenom těsně mimo Souleymane Camara. Senegalský útočník o sobě dával pořádně znát - ve 38. minutě vystrašil Landreaua znovu. Jeho tvrdá rána ale nakonec skončila v brankářově náručí. O tři minuty později se gólman Lille musel ohánět i proti jeho hlavičce.

V první půli ani jeden tým nedokázal vytěžit branku ze své chvilkové převahy a zdálo se, že to se bude opakovat i ve druhé půli. Za hosty síť nerozvlnil Gervinho s Hazardem, na druhé straně nebezpečně pálili Camara s Montanem. Kouzlo se ale zlomilo po 65 minutách. Montaño si naběhl na konec Marveauxova přímého kopu a míč usměrnil za vcelku bezmocného Landreaua - 1:0.

Od této chvíle již neměl Montpellier příliš problémy s tím, aby si své vedení udržel. Výjimečné ohrožení domácí branky přišlo v 79. minutě. Obraniak ideálním centrem našel Gervinha, ten ale do hlavičky nedokázal dát potřebnou sílu a gólman Jourdren tak neměl větší problémy.

Čtyři minuty před koncem nakonec zápas definitivně rozhodl svou druhou brankou Montaño, neměl ale příliš velikou práci. Vše potřebné za něho obstaral zkušený záložník Karin Ait Fana a kolumbijskému střelci stačilo pouze nastavit nohu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele